معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیماران دیابتی که داروی تنظیم کننده قند خون و یا انسولین استفاده می کنند باید وعده های غذایی کامل و منظم مصرف نمایند

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سنندج ، بیدارپور گفت: حذف وعده های غذایی و میان وعده ها در بسیاری مواقع عامل افت قند خون در بیماران دیابتی است.
وی افزود: پایین آمدن میزان قند خون به زیر 45 باعث اختلال در عملکرد مغز شده و در نهایت منجر به اختلال در دید، هوشیاری، سرگیجه، تشنج و در صورت ادامه، کاهش شدید هوشیاری و در نهایت رفتن بیمار به کما را در پی خواهد داشت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: بیمار در هنگام افت قندخون دچار تعریق، تپش قلب، لرزش در اندامها، احساس گرسنگی شده که اگر در همان لحظه موادغذایی شیرین را مصرف کند این علائم کاهش ویا برطرف می شود.
بیدارپور در ادامه با اشاره به ضرورت مصرف موادغذایی حاوی فیبر در بیماران دیابتی افزود: فیبر به ویژه فیبر محلول در آب، جذب گلوکز(قند) را کند کرده و به کنترل بیماری دیابت کمک میکند.
به گفته وی، رژیم غذایی متعادل که میوه، سبزی، حبوبات و غلات کامل مانند نان سبوس دار، نیاز ما را به فیبر وسایر مواد غذایی تأمین می کند.
فرزام بیدارپور همچنین از آموزش، تغذیه، ورزش، داروها و اندازه گیری قندخون بعنوان پایه های کنترل دیابت نام برد و یادآور شد: آسیب بر عروق، مغز، قلب و آسیب عصبی، چشمی و کلیوی از عوارض خطرناک در دیابت هستند و در صورت رعایت نکات فوق، عوارض یادشده در بیماران دیابتی کمتر شده و بیماران زندگی عادی خود را خواهند داشت./س
برچسب ها: دیابتی ، غذا ، هوشیاری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.