
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بندرعباس مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : خرمای برداشت شده 7 درصد بیشتر از پارسال است .
بهاری علت افزایش را رعایت کردن نکات فنی برداشت و نحوه نگهداری و توسعه و نوسازی نخلستانها عنوان کرد .
وی افزود : 41 درصد خرمای برداشت شده درجه یک و تجاری است .
شاهانی– مضافتی– پیارم– خاصویی– کریته– خنیزی – هلیلی – کریته - برهی و مردا سنگ مهمترین ارقام خرمای تجاری هرمزگان است
در کشور 80 رقم خرما تولید می شود که 52 رقم آن در هرمزگان است .
برداشت خرما از نیمه خرداد با خرمای آل مهتری میناب آغاز می شود و نیمه آبان با خرمای پیارم شهرستان حاجی آباد پایان یافت .
پیارم خرمای صادراتی هرمزگان مرغوبترین خرمای جهان است .
هرمزگان رتبه سوم سطح زیر کشت و رتبه چهارم تولید خرما را در کشور دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : بیش از 10 تن از خرمای برداشت شده به کشورهای آسیای میانه ، مالزی ، روسیه ، امارات عربی متحده و کشورهای اروپایی صادر شد .
سالانه یک میلیون تن خرما در کشور از 224 هزار هکتار نخلستان برداشت و صد و 4هزار تن آن صادر می شود.
ایران بعد از مصر دومین تولید کننده خرما و بعد از کشور تونس دومین صادر کننده این محصول در جهان است .
پور حیدری رئیس انجمن خرمای هرمزگان گفت : کیفیت بسته بندی خرمای تونس باعث شده که رتبه نخست صادرات این محصول را به خود اختصاص دهد .
بیشترین سرانه مصرف خرما با 40 کیلوگرم به عربستان اختصاص دارد.
سرانه مصرف در کشورمان 12 و در هرمزگان 14 کیلوگرم است .
خرما سرشار از آهن ، ویتامین های ب 1 و ب2 و مواد معدنی فسفات،پتاسیم ،کلسیم و منیزیم است ./س