با پایان فصل برداشت 150 هزار تن خرما از 35 هزار هکتار از نخلستانهای هرمزگان برداشت شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بندرعباس مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : خرمای برداشت شده 7 درصد بیشتر از پارسال است .

بهاری علت افزایش را رعایت کردن نکات فنی برداشت و نحوه نگهداری و توسعه و نوسازی نخلستانها عنوان کرد .

وی افزود : 41 درصد خرمای برداشت شده درجه یک و تجاری است .

شاهانی– مضافتی– پیارم– خاصویی– کریته– خنیزی – هلیلی – کریته - برهی و مردا سنگ مهمترین ارقام خرمای تجاری هرمزگان است 

در کشور 80 رقم خرما تولید می شود که 52 رقم آن در هرمزگان است .

برداشت خرما از نیمه خرداد با خرمای آل مهتری میناب آغاز می شود و نیمه آبان با خرمای پیارم شهرستان حاجی آباد پایان یافت .

پیارم خرمای صادراتی هرمزگان مرغوبترین خرمای جهان است .

هرمزگان رتبه سوم سطح زیر کشت و رتبه چهارم تولید خرما را در کشور دارد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : بیش از 10 تن از خرمای برداشت شده به کشورهای آسیای میانه ، مالزی ، روسیه ، امارات عربی متحده و کشورهای اروپایی صادر شد .

سالانه یک میلیون تن خرما در کشور از 224 هزار هکتار نخلستان برداشت و صد و 4هزار تن آن صادر می شود.

ایران بعد از مصر دومین تولید کننده خرما و بعد از کشور تونس دومین صادر کننده این محصول در جهان است .

پور حیدری رئیس انجمن خرمای هرمزگان گفت : کیفیت بسته بندی خرمای تونس باعث شده که رتبه نخست صادرات این محصول را به خود اختصاص دهد .

بیشترین سرانه مصرف خرما با 40 کیلوگرم به عربستان اختصاص دارد.

سرانه مصرف در کشورمان 12 و در هرمزگان 14 کیلوگرم است .

خرما سرشار از آهن ، ویتامین های ب 1 و ب2 و مواد معدنی فسفات،پتاسیم ،کلسیم و منیزیم است ./س


برچسب ها: برداشت ، خرما ، هرمزگان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.