گوشت های تازه و گرم که معمولا کشتار روز هستند

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

● گوشت های تازه و باز

گوشت های تازه و گرم که معمولا کشتار روز هستند، بیشتر مورد توجه و پسند مردم ما قرار دارند زیرا عطر و طعم این گوشت ها نسبت به گوشت های یخی بهتر است و به همین دلیل هم با استقبال تعداد بیشتری از مردم روبرو می شوند. ضمن اینکه بافت گوشت تازه و گرم به خوبی حفظ می شود و خوردن آن حس خوبی را به مصرف کننده می دهد

گوشتهای یخی:

نکته مهمی که درباره گوشت های یخی وجود دارد، این است که متاسفانه در کشور ما شرایط مناسب برای نگهداری از این گوشت ها تا زمان مصرف و رسیدن به دست مصرف کننده رعایت نمی شود. یعنی پس از اینکه این گوشت ها در دمای منفی ۴۵ درجه فریز می شوند، باید تا لحظه رسیدن به دست مصرف کننده در دمای ۱۸ درجه سانتی گراد نگهداری شوند. گاهی این شرایط دمایی هنگام حمل و نقل یا حتی در سردخانه ها به دلیل خرابی ماشین های حمل و نقل یا قطع و وصل برق در سردخانه ها حفظ نمی شود. یعنی ممکن است دمای گوشت های یخی که باید به طور ثابت ۱۸ درجه بماند، در زمان هایی از نگهداری در سردخانه یا هنگام حمل و نقل به ۸ یا ۱۰ درجه برسد و این دما مدام در نوسان باشد. همین امر باعث می شود که کیفیت چشایی و عطر و طعم گوشت های یخ زده نسبت به گوشت های تازه کمتر باشد. از طرف دیگر نوسان دمای انجماد در گوشت های یخی امکان رشد میکروارگانیسم ها را در این گوشت ها افزایش می دهد و همین مساله امکان فساد گوشت را بالا می برد. ضمن اینکه قطره?های خونابه ای که به دلیل نوسان دما از گوشت خارج می شود، می تواند باعث از بین رفتن مقداری از مواد مغذی محلول در آب گوشت شود. اصلا به همین دلیل است که ما توصیه می کنیم به هیچ عنوان برای باز کردن یخ گوشت آن را داخل آب داغ یا سرد قرار ندهید تا بخشی از ویتامین ها و پروتیئن گوشت از طریق هدر رفتن خونابه اش از بین نرود. البته ناگفته نماند که نوسان دما در زمان نگهداری گوشت یخی تا پیش از رسیدن آن به دست مصرف کننده به معنای از بین رفتن کامل مواد مغذی موجود در گوشت های یخی نیست. یکی از تفاوت های گوشت های یخی با گوشت های تازه هم این است که به دلیل نگهداری آنها به صورت فریزشده، انگل های احتمالی موجود در این گوشت ها که به طور احتمالی از دید بازرس های دامپزشکی دور مانده اند در شرایط انجماد از بین بروند.

گوشت های تکه ای بسته بندی

گوشت های بسته بندی که علامت استاندارد و مجوزهای لازم بهداشتی را دارند و در مکان های مجاز به فروش می رسند، مشکلی را برای مصرف کننده پیش نمی آورند.

گوشت های چرخ کرده

بسیاری از مردم از سلامت گوشت های چرخ کرده موجود در بازار مطمئن نیستند و همیشه برایشان این سوال مطرح است که چرا قیمت یک کیلو گوشت چرخ کرده از یک کیلو گوشت گوساله تازه هم کمتر است. با این حال ادعا می شود که از گوشت گوسفند و گوساله برای تهیه این گوشت ها کمک گرفته شده است. درواقع بیشتر مردم تصور می کنند که گوشت های چرخ کرده صنعتی از سلامت و کیفیت لازم برخوردار نیستند در صورتی که اصلا اینطور نیست. به عبارت ساده تر ما سلامت گوشت های چرخ کرده باز موجود در قصابی ها را به هیچ عنوان تایید و مصرف آنها را توصیه نمی کنیم اما در مورد گوشت های چرخ کرده صنعتی، بسته بندی شده و دارای مجوزهای لازم بهداشتی موضوع متفاوت است..

گوشت های طعم دار

متاسفانه باید در مورد گوشت های طعم داری که به صورت جوجه کباب یا انواع کباب (بختیاری، بلغاری، مکزیکی و...) در بازار موجود هستند بگویم که معمولا گوشت هایی با کیفیت پایین تر را طعم دار می کنند تا بتوانند کیفیت پایین گوشت را پشت پرده ادویه ها و افزودنی های مختلف پنهان کنند. استفاده از گوشت های طعم دار را توصیه نمی کنم.
برچسب ها: گوشت ، تازه ، کرمانشاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.