مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم؛
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم؛
عامری مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار صنفي باشگاه خبرنگاران گفت: هم اکنون نسبت استاد به دانشجو در وضعیت مطلوب است، بررسی وضعیت 40 دانشگاه غیرانتفاعی و رتبه بندی و درجه بندی این دانشگاه و موسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی به بهمن ماه موکول شده است.
وی افزود: برای همه موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی پرتالی جهت رتبه بندی موسسات آماده شده که از تعداد 430 موسسه غیرانتفاعی 130 موسسه در این پرتال وارد و در طی نامه ای موسسات به 5 گروه A-B-C-D-E (عالی، خوب، متوسط و ضعیف) تقسیم بندی شده اند.
وی تصریح کرد: تا تاریخ 15 آذرماه اگر این موسسات و دانشگاه های غیرانتفاعی اگر در پرتال رتبه بندی شرکت نکنند در رده E یعنی ضعیف قرار می گیرند.
در دانشگاه های غیرانتفاعی صندلی خالی وجود دارد
عامری در ادامه به ملاک های آموزشی در دانشگاه های غیرانتفاعی و غیردولتی اشاره کرد و گفت: نسبت استاد به دانشجو، نسبت اعضای علمی تمام وقت و هرم اعضای هیئت علمی از جمله ملاک های آموزشی به شمار می آید که در کنار آن ملاک هایی از جمله فضای کالبدی، وضعیت ساختمان نیز جزو بررسی هایی است که در رتبه بندی دانشگاه ها مورد توجه قرار می گیرد.
عامری تصریح کرد: براساس جدول توزیع جمعیت دانشجویی در رشته های تحصیلی در سطح کشور در سال 89 و 90 نشان می دهد که یک توزیع، متوازن حدود 314 هزار نفر وجود دارد که این امر نیازمند مدیریت صحیح است چرا که هم اکنون شاهد هستیم که در بسیاری از رشته ها صندلی خالی وجود دارد.
وی به افق 1404 و تعداد جمعیت کشور در آن زمان اشاره کرد و گفت: ما شاهد هستیم که جمعیت دانشجویی و جمعیت کشور رو به کاهش است و اولین تحولات جمعیتی بر روی آموزش و پرورش است.
عامری تصریح کرد: بنابراین باید برای افرادی که در آموزش عالی مشغول تحصیل هستند در ابتدا به فکر شغل این افراد باشیم چرا که پیامدها در اشتغال به شکل بیکاری خود را نشان می دهند.
وی تصریح کرد: هم اکنون الگوی توزیع امنیتی را افزایش داده ایم و بنابراین وضعیت دانشگاه ها و مقاطع مختلف و سهم رشته ها باید مشخص شود.
عامری در پایان خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از 1500 مورد، جذب مربی داشته ایم و این بحث رتبه بندی دانشگاه های غیرانتفاعی یک سرمایه گذاری برای آینده محسوب می شود./ع2