به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر سميرا عشقی نيا متخصص تغذيه اظهار داشت: نوع ديگری از اسيدهای چرب در دانهها و مغزها مثل آفتابگردان و به مقدار قابل توجهی در مغز گردو وجود دارد که به هيچ عنوان مغز گردو و يا دانهها جايگزين و تأمين کننده نياز بدن به ماهی و غذاهای دريايی نخواهد بود. ماهی ساردين و قزلآلا از منابع خوب اين اسيدهای چرب هستند.
وی در ادامه مطلب افزود: تحقيقات اهميت و نقش مهم اين مواد را در پيشگيری و بهبود بيماريهايی مثل بيشفعالی، افسردگی، افکار خودکشی يا ديگرکشی، اسکيزوفرنی، اوتيسم و اختلالات دوقطبی ثابت کرده است.
دكتر عشقي نيا تصريح كرد: همچنين ديده شده کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری ميزان مصرف کمتری از اين چربيها داشتهاند از ضريب هوشی پائينتر و موفقيتهای اجتماعی کمتری برخوردار بودهاند.
عضو هيئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان خاطرنشان كرد: کمبود اين مواد در کودکانی که دچار اختلال کاهش تمرکز یا بيشفعالی، اختلالات رفتاری و يا چاقی مفرط هستند ديده شده است. مصرف اين چربيها در درمان افسردگی کودکان در برخی مطالعات مفيد گزارش شده است.
وي يادآور شد: بخش ديگری از چربيهای مغز را اسيدهای چرب امگا 6 تشکيل ميدهد که به وفور در روغنهای گياهی يافت ميشوند./ح