به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه اطلاع رساني جامعه دريايي ايران (مانا)، مديركل بنادرو دريانوردي آبادان گفت: اين خط كشتيراني كه نخستين خط مسافري ميان بنادر آبادان بصره عراق است در مراسمي با حضور استاندار خوزستان و استاندار بصره و جمعي از مقامات محلي كار خود را از بندر آبادان آغاز كرد.
سياوش خدابخشي افزود : اين خط براساس تفاهم نامه استانداري خوزستان و استانداري بصره عراق به طور موقت راه اندازي شده است.
وي با بيان اينكه اين خط در حال حاضر بصورت موقت راه اندازي شده است گفت: اين خط با هدف جابجايي زوار عتبات عاليات و همچنين زوار عراقي مشتاق زيارت اماكن مقدسه ايران و همچنين تجار دو كشور راه اندازي شده است كه فعاليت منظم و روزانه خود را پس از پايان سفر حج و با هماهنگي سازمان حجم و زيارت ادامه خواهد داد.
وي با اشاره به فعاليت يك فروند كشتي مسافري 400 نفره بخش خصوصي در اين خط كشتيراني ادامه داد: پيش بيني مي كنيم روزانه 1500 نفر در كمتر از يك ساعت در اين مسير جابجا شوند.
مدير كل بنادر و دريانوردي آبادان با بيان اينكه تعداد كشتي هاي اين خط افزايش خواهد يافت، گفت: بندر آبادان را به يك بندر تخصصي مسافري در بحث جابجايي مسافر ميان ايران، كويت و عراق و و مركز گردشگري رودخانه اي در زمينه كاروان راهيان نور تبديل كنيم.
خدابخشي در زمينه زيرساختهاي مسافري ايجاد شده در بندر آبادان گفت: در اين زمينه يك پست اسكله با سرمايه گذاري سه ميليارد توماني و ترمينال مسافري به ارزش دو ميليارد تومان از سوي سازمان بنادرو دريانوردي در بندر آبادان ايجاد شده است.
وي افزود: واحد قرنطينه، استاندارد، گمرک، گذرنامه، بانک و ساير دستگاه هاي مسول در اين پايانه استقرار يافته و امکانات جانبي براي رفاه مسافران نيز در نظر گرفته شده است.
مديركل بنادرو دريانوردي آبادان با اشاره به رشد 24 درصدي تخليه و بارگيري كالا در بندرآبادان در سال جاري گفت : امسال 26 ميليارد توماني در بندرآبادان سرمايه گذاري مي شود.
خبر ديگري حاکي است، تعميرات جرثقيل هاي کانتينري شماره 1 و 2 مجتمع بندري شهيد رجايي براي نخستين بار در کشور بومي سازي شده است.
معاون فني و نگهداري اداره کل بنادر و دريانوردي هرمزگان گفت: تعميرات اين دو جرثقيل هاي کانتينري به منظور انجام عمليات تخليه و بارگيري کانتينر از روي کشتي هاي تجاري و انتقال آن به محوطه بندر انجام شده است.
محمدرضا پور رجبي گفت: با تعمير اين دو پست جرثقيل کانتينري تعداد جرثقيل هاي فعال بندر شهيد رجايي به 18 پست مي رسد که ظرفيت اسمي عملياتي بندر را سالانه تا 3 ميليون و 300 هزار دستگاه افزايش مي دهد.
وي با اشاره به اينکه همه تعميرات توسط متخصصين داخلي انجام شده است، افزود: اين تجهيزات به علت عمر 20 ساله دستگاهها و فرسودگي در مدت زمان سه ماه با هزينه 10 ميليارد ريال تعمير شده است که در مقايسه با شرکتهاي خارجي 100 درصد کاهش هزينه داشته است.
وي گفت: تعويض ريل هاي حرکتي جرثقيل، حلقه هاي چرخ جرثقيل، پروژکتورها، جوشکاري صفحات فرسوده و تعمير سيستم هاي ترمز از مهم ترين عمليات انجام شده است.
60 درصد ترانزيت و 70 درصد صادرات و واردات کشور در مجتمع بندري شهيد رجايي بندرعباس انجام مي شود./س