دکتر مینو فروزانی، متخصص تغذيه در گفتگو با
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه کاهش وزن مطلوب با افزایش دفعات وعده های غذایی امکان پذیر است گفت: موفقیت و کاهش وزن با کاهش ذخایر چربی و افزایش مصرف دفعات غذایی و کاهش حجم غذا در هر وعده میسر می شود.
این متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه کاهش وزن معادل نیم کیلوگرم در هفته مقداری قابل قبول است گفت: کاهش 500 کیلوکالری در روز با کاهش 3500 کیلوکالری در هفته و کاهش وزن مطلوب همراه است.
استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه افزود: در رژیم غذایی جانشین شدن آب به جای چربی به طور موقتی چربی از دست رفته را نشان نمی دهد ولی موجب تشویق فرد به کاهش وزن می شود.
* رژیم غذایی مطلوب باید حاوی مواد مغذی باشداین دکترای تغذیه با بیان اینکه مصرف تعداد وعده های غذایی بیشتر در حجم کمتر موجب کاهش ذخیره چربی بدن می شود گفت: رژیم غذایی مناسب باید شامل تمامی مواد مغذی مانند لبنیات، میوه جات و سبزیجات، غلات و گوشت، ماهی، مرغ و تخم مرغ باشد.
وی با تاکید بر اهمیت ارزش سیرکنندگی وعده های غذایی گفت: رژیمی که چربی آن در حد اعتدال و پروتئین آن زیاد باشد موجب احساس سیری و به تاخیر افتادن مجدد گرسنگی می شود.
* مصرف لوبیا را فراموش نکنیددکتر فروزانی در ادامه افزود: مصرف پروتئین های گیاهی مانند انواع لوبیا خصوصا در اوایل روز موجب احساس سیری بیشتر می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فردی که تمایل دارد جهت رسیدن به وزن مطلوب، وزن کسب کرده را به مدت طولانی حفظ کند باید از رژیم غذایی متنوع پیروی کرده و الگوی مصرف غذایی قبلی خود را کاهش داده و با ایجاد تنوع در عادات غذایی جدید قادر به ادامه و برقراری رعایت دستورات تغذیه ای باشد./ح