به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره کل روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات ، دو مقاله علمی از هومن قلمی و سجاد خمیس آبادی از دانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی سیستم های انرژی این واحد دانشگاهی تحت عناوین:
1- Integration of steam power plant with site utility system using new cogeneration targeting method
2- A New Targeting Method for combined heat, power and desalinated water production in Total Site
در معتبرترین کنگره بین المللی در زمینه مهندسی مکانیک در کشور آمریکا به صورت سخنرانی مورد پذیرش قرار گرفت.
هومن قلمی به مقاله "کوپلینگ نیروگاه بخار با واحد یوتیلیتی پالایشگاه با استفاده از روش جدید هدفگذاری تولید همزمان" اشاره کرد و گفت: عموماً نیروگاه بخار تنها از نظر تولید برق در نظر گرفته می شود اما می توان نیروگاه را برای تولید همزمان بخار نیز بررسی کرد.
وی با بیان این مطلب که در این پژوهش یافتن حالت بهینه کوپلینگ یک نیروگاه بخار و شبکه بخار مورد بررسی قرار گرفته است ، ادامه داد: با توجه به اينکه تخمين توانايي توليد همزمان توان و حرارت و سوخت مورد نياز در سيستم جانبي مرکزي پيش از طراحي و ساخت امري ضروري است، يک روش جديد هدفگذاري توليد توان و حرارت برای کوپلینگ یک نیروگاه بخار و شبکه بخار ارائه شده است.
قلمی با اشاره به این مطلب که نمودار جدیدی با نام نمودار جامع ترکيبي اصلاح شده سيستم یوتیلیتی ارائه و با حالت قبلی نمودار جامع ترکيبي سيستم یوتیلیتی مقایسه شده است، افزود: برای بررسی روش های جدید ارائه شده یک نیروگاه بخار و یک شبکه بخار بعنوان مورد های مطالعاتی مورد بررسی قرار گرفته اند و قسمتی از نتایج حاصله با نتایج نرم افزارهای STAR و THERMOFLOW مقایسه شده است.
سجاد خمیس آبادی نیز در رابطه با مقاله " مدل هدفگذاری جدید جهت تولید همزمان حرارت، توان و آب شیرین در سایت جامع" گفت: حرارت با درجه پایین (بازه دمایی 30 تا 250 درجه سانتیگراد) به مقدار زیاد در فرایندهای صنعتی به صورت گاز و یا مایع وجود دارد. فناوری های مختلفی برای تولید، توزیع و استفاده از این حرارت وجود دارد.
وی با بیان این مطلب که فناوری های رایج تولید آب شیرین به شدت انرژیبر هستند و تامین این انرژی از منابع سوخت های فسیلی ، موجب تولید گازهای آلاینده و مسائل زیست محیطی خواهد شد، ادامه داد: از اینرو منابع انرژی کم درجه به عنوان یک منبع حرارتی جهت تولید آب شیرین بسیار سودمند هستند. با استفاده از سیستم های تولید آب شیرین می توان از این منبع حرارتی به خوبی استفاده کرد.
خمیس آبادی گفت: تخمین پتانسیل تولید همزمان قبل از طراحی سیستم یوتیلیتی مرکزی جهت هدفگذاری میزان مصرف سوخت، حرارت و آب شیرین ضرورری است. بنابراین در این مقاله مدل جدید هدفگذاری جهت ترکیب سیستم های تولید آب شیرین و یوتیلیتی یک واحد فرایندی توسعه داده شده است.
به گفته این دانشجوی واحد علوم و تحقیقات این مدل جدید، برای یافتن ترکیب بهینه این دو سیستم است و در این مقاله ارزیابی ترکیب سیستم های مختلف تولید آب شیرین MSF، MED، MED-RO, MSF-RO با شبکه بخار سیستم یوتیلیتی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در این راستا از روش هدفگذاری تولید همزمان توان و حرارت استفاده شده است. به علاوه منحنی جامع ترکیبی یوتیلیتی اصلاح شده نمایش داده می شود.
لازم به ذکر است ، مقالات مذکور منتج از تحقیقات انجام شده در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد تحت نظارت و راهنمایی دکتر مجید عمیدپور عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات است./ح