به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران محمد نهاونديان رييس اتاق بازرگاني ايران با اعلام اين مطلب گفت: در حال حاضر واحد بررسي
صادرات ما متفاوت شده و صادرات به يک فرهنگ در کشور تبديل شده است و از صادرات به عنوان مسبب گراني نام برده نمي شود.
وي افزود: صادرات امروز به ميدان افتخارآفريني تبديل شده است اما شرايط کنوني براي تصميم گيري در عرصه صادرات بسيار حايز اهميت است بنابراين بايد از هر نوع خطاي استراتژيک در تصميم گيريها برحذر باشيم.
نهاونديان با بيان اين مطلب که کل جامعه از نرخ ارز تبعيت مي کند، ادامه داد: تبعيت همه خدمات از نوسانات نرخ ارز پيام هايي را به تحريم کنندگان داد که شايسته ملت ايران نيست.
رييس اتاق بازرگاني ايران اذعان داشت: در سالهاي قبل وقتي از لحاظ کردن تفاوت نرخ تورم خارجي و داخلي در نرخ ارز صحبت کرديم اما به آن توجهي نشد و بي توجهي به اين مساله ما را به اين نقطه رساند.
رييس پارلمان بخش خصوصي با انتقاد از پرداخت سوبسيد به واردات تصريح کرد: اگر براي نقدينگي هاي کشور پيش بيني هاي لازم صورت مي گرفت ديگر شاهد چشمه هاي بزرگ نقدينگي در بخش مصرف نبوديم و ديگر از لحاظ جهش تورمي در نقطه کنوني قرار نمي گرفتيم اما نبايد فراموش کنيم که تمامي اين مسايل قابل پيش بيني و پيش گيري بود.
نهاونديان خاطرنشان کرد: پس از مشاهده نخستين نشانه هاي تحريم ها اقداماتي صورت گرفت که اعتماد و اتکا براي مقاومت را افزايش داد.
وي متذکر شد: اگر ما در عرصه سياست خارجي براي اين چالش ها خود را آماده کرديم لازم بود تا همان آمادگي در بخش اقتصادي کشور نيز صورت مي گرفت.
اين فعال اقتصادي در خصوص ايجاد التهاب در بازار ارز کشور اظهار داشت: هنگامي که عرضه ارز نفتي در بازار متوقف شد زمينه ايجاد چنين التهاباتي در بازار ارز مهيا شد و قطعا عدم فروش ارز صادرات غيرنفتي زمينه ساز اين مشکل نيست هرچند که ارز حاصل از صادرات بايد براي منافع کشور صرف شود.
رييس اتاق بازرگاني افزود: با سوء ظن و نداشتن اعتماد به افسران اقتصادي کشور نمي توان انتظار داشت که آنان در عرصه اقتصادي حضور گسترده و موثري داشته باشند.
نهاونديان ادامه داد: محاسبات اوليه سرانگشتي نشان مي دهد که اگر امسال به صادرکنندگان اعتماد شود مي توان 17 تا 18 ميليارد دلار از صادرات غير نفتي و پتروشيمي نيزن 20 ميليارد دلار ارز تامين کند مي توانيم بخش عمده اي از ارز مورد نياز بازار را تامين کنيم.
وي تصريح کرد: تا کنون براي ايجاد مکانيزم ميان صادرات و واردات از شيوه الزام تهديد نبايد استفاده شود بلکه بايد از ارتباطات مويرگي صادرکنندگان استفاده شود.
رييس اتاق بازرگاني ايران خاطرنشان کرد: اگر ارتباط ميان صادرکنندگان و واردکنندگان با شيوه اي بهينه برقرار شود به طور قطع تامين کالا به سهولت صورت مي گيرد.
رييس پارلمان بخش خصوصي متذکر شد: حمايت از توليد لازمه حمايت از صادرات است درحاليکه بخش توليد با مساله تامين نقدينگي مواجه است در صورتي که عمده مشکل اقتصاد ايران ناشي از افزايش نقدينگي در بخش مصرف است./س