به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه نوشیدن این آبمیوه، درد عضلانی ناشی از ورزش را کاهش میدهد و همچنین نوشیدن آن در صبح به خواب بهتر در شب کمک میکند.
آب آلبالو خطر بیماریهای قلبی عروقی را در مبتلایان به دیابت کاهش میدهد
نتایج یک مطالعه نشان داده است «آنتوسیانین» موجود در آب آلبالو به کاهش عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم کمک میکند.
این مطالعه جهت بررسی تأثیر مصرف آب آلبالو به عنوان یک منبع غنی از آنتوسیانینها بر سطح چربیها و فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم توسط گروهی از متخصصان دانشگاه میشیگان انجام شده است.
به گفته پزشکان، خطر بیماریهای قلبی عروقی در مبتلایان به دیابت بالا است از این رو دستیابی به سطوح مناسب چربیهای خون در این بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است. تغذیه و از جمله مصرف آنتوسیانینها، نقش مهمی در کاهش خطر بیماریهای قلبی و فشار خون دارد.
در این مطالعه 16 زن مبتلا به دیابت نوع دوم مورد بررسی قرار گرفتند. در طول دوره این مطالعه شرکت کنندگان به مدت شش هفته آب آلبالو مصرف کردند. وزن، چربیهای خون و سطح فشارخون سیستولیک و دیاستولیک این بیماران در شروع و پایان مطالعه اندازهگیری شد.
به گزارش روزنامه استار، نتایج این بررسی نشان داد که مصرف آب آلبالو به بهبود عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم کمک میکند.
نوشیدن آب آلبالو درد عضلانی ناشی از ورزش را کاهش میدهد.
مطالعات نشان میدهد که نوشیدن آب آلبالو پس از ورزش کردن میتواند درد حاصل از کشیدگی ماهیچهها را تسکین دهد.
در یک پژوهش محققان امریکایی، 14 فرد داوطلب را که برای یک دوره 7 روزه ورزش کردند، مورد آزمایش قرار دادند.
شرکت کنندگان در این پژوهش، ترکیبی از آب آلبالو و آب سیب یا هر نوشیدنی بدون آب آلبالو را به مدت 3 روز قبل از ورزش کردن و 4 روز دیگر پس از ورزش کردن، نوشیدند. پس از 2 هفته همین آزمایشات با ایجاد تغییرات در ترکیب نوشیدنیهای مصرف شده تکرار شد. مصرف یک لیوان آب آلبالوی بدون قند در صبح به خواب بهتر در شب کمک میکند.
نتایج مطالعات پس از پرس و جو از شرکت کنندگان نشان داد افرادی که هر نوع نوشیدنی غیر از آب آلبالو مصرف کرده بودند 22 درصد از توان عضلانی خود را از دست دادند در حالی که افرادی که آب آلبالو مصرف کرده بودند تنها 4 درصد دچار ضعف عضلانی شده بودند.
همچنین درد ناشی از کشیدگی عضلانی در اثر ورزش کردن در افرادی که آب آلبالو مصرف کرده بودند به مراتب کمتر از سایرین بود. به علاوه پس از گذشت 96 ساعت افرادی که آب آلبالو مصرف کرده بودند، توان عضلانی بیشتری به دست آوردند.
- نوشیدن آب آلبالو در صبح به خواب بهتر در شب کمک میکند3.
به گزارش خبرگزاری فرانسه بررسیهای محققان دانشگاه روچستر در نیویورک که مشروح نتایج آن در مجله به چاپ رسیده است نشان میدهد مصرف یک لیوان آب آلبالوی بدون قند در صبح به خواب بهتر در شب کمک میکند.
محققان در پژوهشی که انجام دادند از داوطلبان خواستند هر روز دو نوبت صبح و عصر به مدت دو هفته آب آلبالو ترش مصرف کنند و بعد دو هفته دیگر که از این نوشیدنی استفاده نکرده بودند، وضعیت آنها مقایسه شد.
در دو هفتهای که داوطلبان این نوشیدنی را مصرف کرده بودند میزان بیخوابی در آنها به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
طبق آمار از هر 4 فرد بالغ یک نفر دچار بیخوابی است و 50 درصد این افراد کمتر از 5 ساعت در شب میخوابند.
به گفته محققان دلیل این ویژگی آب آلبالو وجود مقادیر فراوانی ملاتونین است. ملاتونین نوعی هورمون است که میتواند سیکل خواب را تنظیم کند.
البته این بیماران آلبالو را با احتیاط بخورند
بیماران کلیوی با احتیاط آلبالو بخورند .
آلبالو یكی از میوههای فصل تابستان است که هم تازه خورده میشود و هم از آن در تهیه انواع دسرها، شربت و شیرینیها و غذاها استفاده میكنند و غنی از ویتامینها بهخصوص ویتامین C، انواع آنتیاكسیدان، منیزیم، پتاسیم و مس است.
از آنجا كه انواع میوه و سبزیهای رنگی، بهخصوص به رنگهای قرمز، بنفش یا حتی سبزتیره مانند آلبالو، انگورسیاه و قرمز، آلوسیاه، توتفرنگی، كلمقرمز، برگ تربچه و اسفناج، آنتیاكسیدانهای فراوانی دارند، مصرفشان به خصوص در فصل خود، در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای قلبی – عروقی و انواع سرطانها موثر است.
آلبالو ارزش غذایی فراوانی دارد و میزان قند آن پایین است و مصرفش به تمام گروههای سنی، بهخصوص افراد مبتلا به چاقی، چربی و فشارخون بالا توصیه میشود زیرا كاهشدهنده چربی و فشارخون است و اشتها را کم میکند. البته بهترین زمان مصرف آلبالو قبل از غذا یا همراه با غذاست.
گرچه تاكید متخصصان بر مصرف انواع میوه و سبزیهای تازه است، اما به افرادی كه از بیماری كلیوی رنج میبرند و باید از یک رژیم غذایی کمپتاسیم پیروی كنند، توصیه میشود در مصرف میوههایی مانند آلبالو جانب احتیاط را رعایت كنند و از زیادهروی در خوردن این میوه بپرهیزند.
البته نباید فراموش کرد که با توجه به آبدار بودن آلبالو، مصرف این میوه برای دفع سنگ كلیه و رفع مشكل سنگ كیسه صفرا سودمند است.
با آنكه تاكید همه متخصصان تغذیه بر این است كه میوهها به صورت تازه مصرف شوند و از آنها در تهیه مربا استفاده نشود، اما اگر به هر دلیلی قصد دارید از این میوه در تهیه مربا استفاده كنید، بهتر است مقدار كمی شكر به آن بیفزایید تا هم از ارزش غذایی آن کاسته نشود و هم بیش از اندازه انرژی به بدن نرساند.
با اینكه هنگام پختن میوهها مقداری از ویتامین C موجود در آنها كاهش مییابد، استفاده از این میوه در آلبالو پلو باعث افزایش ارزش غذایی برنج میشود و كاهش اشتها را نیز برای مصرفکننده به دنبال دارد./س