زین العابدین هروی، متخصص بیماری های عفونی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: گونه های آسینتو باکتر به ویژه آسینتو باکتر بامانی، به عنوان یک عامل بیماری زای فرصت طلب، در سال های اخیر نقش مهمی را در بروز بیماری های عفونی در بیمارستان ها ایفا کرده است.
وی افزود: گونه های آسنیتو باکتر موجب انواع عفونت ها نظیر پنومونی، باکتریمی، مننثریت، عفونت مجرای ادراری و عفونت بافتهای نرم پوست شده و با مرگ و میر بالایی همراه است.
هروی با بیان اینکه مقاومت های دارویی گونه های آسنتیو باکتر در سال های اخیر افزایش یافته است، تاکید کرد: نتایج یک تحقق در کشورمان نشان داد که مقاومت این گونه های باکتریایی به چندین دارو، شیوع بالایی یافته است.
وی گفت: شیوع بالای مقاومت به چندین دارو در گونه های آسينتو باکتر، درمان عفونت های ناشی از این باکتری ها را بسیار دشوار کرده و نیاز شدیدی به آنتی بیوتیک های جدید در درمان ایزوله های مقاوم به دارو در این باکتری احساس می شود.
هروی با اشاره به اینکه داروهایی که گونه های آسينتو باکتر نسبت به آنها مقاومت بالایی پیدا کرده اند، متنوع هستند یاد آور شد: ایمنی پنم، سیپروفلو کسازین، سفوتاکسیم، جنتامایسین، مروپنم، سفتازیدیم، آمیکاسین، آزترونام، تری متوپریم سولفامتوکسازول از جمله داروهایی هستند که گونه های آسینتو باکتر نسبت به آنها مقاومت بالایی را پیدا کرده اند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به شیوع بالای مقاومت به چندین دارو در گونه های آسینتو باکتر و بروز مشکلات متعدد ناشی از آن، انجام مطالعات و برنامه ریزی های دقیق و ارائه راهکارهای عملی برای پیشگیری از افزایش مقاومت های دارویی در این باکتری ها و همچنین پیشگیری از شیوع مقاومت به چندین دارو، امر بسیار ضروری خواهد بود./ح