به گزارش
گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر ایرج وثوق، عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همایش بهداشت روان (با عنوان افسردگی یک بحران جهانی) که با حضور رابطین بهداشتی، بهورزان و کارکنان مرکز بهداشتی و درمانی چناران برگزار شد، اظهار داشت: افسردگی معضلی است که در تمامی کشورها شیوع یکسانی دارد و هیچکدام از نژادها از این امر مستثنی نیستند و بر اساس آمار در حال حاضر 15 درصد از مردم جهان با این مشکل مواجه اند.
دکتر ایرج وثوق گفت: میزان افسردگی در خانم ها نسبت به آقایان 25 درصد بیشتر است که این موضوع به دلیل وجود احساسات و عواطف زنانه می باشد.
این مشاور خانواده دلیل افسردگی را روی دادن مجموعه ای از عوامل در مدت زمان مشخص دانست و اظهار داشت: مسایل اجتماعی، بین فردی، اختلالات مغزی و فعل و انفعالات اجتماعی در مجموعه عصبی مغزی مهمترین دلایل ایجاد افسردگی در افراد است.
عضو مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی خاطر نشان کرد : کاهش انگیزه، بی حوصلگی زیاد، ناراحتی، اختلال حواس و تنفر از مهمترین علایم ایجاد افسردگی در افراد است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نقش رسانه ها را در کاهش و جلوگیری از معضل افسردگی بسیار مهم توصیف کرد و گفت: رسانه ها می توانند با برنامه ریزی و مطرح کردن روش های رفتاری و آموزشی جامعه پزشکی و مردم را در جلوگیری از ایجاد افسردگی در افراد یاری کنند.
این روانپزشک و مشاور خانواده با اشاره به اینکه خودکشی خطرناک ترین پیامدی است که در افرادی که از بیماری افسردگی رنج می برند بیشتر بروز می کند،افزود: خانواده ها باید به تغییرات خلقی که در نزدیکان و فرزندانشان ایجاد می شود توجه بیشتر داشته و با مراجعه به یک روانپزشک از بروز چنین حوادثی جلوگیری کنند.
این روانپزشک گفت: همه ما طی روز افسردگی و خوشحالی را تجربه می کنیم ولی اگر افسردگی در فرد شدید شود و یا مدت آن طولانی شود به طوری که بر زندگی و شغل فرد تأثیر بگذارد فرد دچار بیماری افسردگی و یا اختلال افسردگی می شود./ح