به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران از سال 74 ساخت سد آیت ا... صالحی مازندرانی
برای تامین آب 52 هزار هکتار اراضی کشاورزی بابل ، بابلسر ،بهنمیر ، قائمشهر، جویبار و کیاکلا آغاز شد و در سال 89 با حضور رحیمی معاون اول رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
هرچند کار سد با ظرفیت آبگیری 150 میلیارد متر مکعب به پایان و بهره برداری رسید ، ولی کندی اجرای کانال برای تامین آب زمین های پائین دست با نارضایتی کشاورزان همراه است.
البته تا کنون از 270 کیلومتر کانال پائین دست سد ، 65 درصد به پایان رسیده کشاورزان این مناطق در 2 سال گذشته از آب سد بهره مند شدند اما با وجود سرازیر شدن آب همچنان مشکلات در این زمینها به قوت خود باقی ماند.
پس از تجهیز و نوسازی زمینهای کشاورزی به دلیل اینکه کانال های انتقال آب داخل آیش بتنی نشد ، آب تا زمین های انتقال مسیر کانال نمی رسد.
عظیمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه کار اجرای کانال داخل مزارع با سازمان جهاد کشاورزی است گفت : تا پایان تیر امسال کانال ها بتونی می شود.
مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه ای مازندران نیز درباره اجرای کانال های پائین دست سد با بیان اینکه تا کنون 65 درصد کانال در 30 هزار هکتار زمین کشاورزی به بهره برداری رسید گفت : تا کنون 130میلیارد تومان برای کانال هزینه شد و 120 میلیارد تومان دیگر نیاز است.
طهماسبی با بیان اینکه 50 کیلومتر کانال امسال در حال اجراست یادآور شد : تا آغاز سال زراعی 93 تمامکی کانال به بهره برداری می رسد.
سد آیت ا... صالحی مازندرانی با 170 میلیارد تومان اعتبار در منطقه لفور سوادکوه مازندران ساخته شد./س