به باور برخی از افراد گیاه شیرینبیان میتواند درمانی موثر برای زخم معده افراد باشد؛ این در حالی است که تحقیقات انجام شده نشان میدهد، استفاده از این گیاه دارویی برای درمان سوءهاضمه و زخم معده اگر چه مفید خواهد بود اما عوارض جدی به دنبال دارد؛ بنابراین از نظر علمی استفاده از آن تایید نمیشود، زیرا روی سیستم قلب، عروق، فشار خون و املاح بدن اثرات منفی دارد. البته در این خصوص، استثنایی هم وجود دارد؛ اینکه بیمارانی که سن آنها کم و فشار خونشان پایین است، میتوانند از شیرینبیان بهصورت موقت استفاده کنند؛ در حالی که این درمان برای افرادی که در سن میانسالی قرار دارند و فشار خون آنها نیز بالا است، به طور قطع عوارض جدی به همراه خواهد داشت. به این دلیل که علاوه بر موارد ذکر شد، مصرف شیرینبیان فشار خون این افراد را بالا برده و سلامت آنها را به خطر میاندازد. ضمن اینکه تعادل املاحی مانند سدیم، پتاسیم و... را در بدن بیمار برهم خواهدزد. بنابراین استفاده خودسرانه از شیرینبیان و قطع داروهایی که پزشک تجویز کرده است، کار اشتباهی است و باعث تشدید علائم حتی شدیدتر از آغاز مرحله اولیه درمان خواهد شد؛ ضمن اینکه شدت بیماری را افزایش میدهد. قطع مصرف دارو بدون توصیه پزشک و به طور خودسرانه، موجب تشدید اسید در بدن فرد شده و شدت بیماری را بیشتر میکند.
مبتلایان به زخم معده با دقت بخوانند
میوه ضرری برای مبتلایان به زخم معده ندارد؛ آنها میتوانند به صورت کامل از میوهها و سبزیجات پخته و خام استفاده کنند. تنها بیمارانی که زخم معده آنها موجب بروز انسداد در معده شده است، نباید میوهجات و سبزیجات مصرف کنند.
افراد مبتلا به زخم معده نباید مواد غذایی تند، ترش و پرحجم مصرف کنند، استفاده از سایر مواد غذایی مجاز است.
بیماران دوره درمانی خود را کامل کنند تا زخم ریشهکن شود و دیگر عود نکند.
عامل زخم باید مشخص شود؛ به طور مثال اگر ورود یک میکروب به بدن علت ابتلای فرد به این بیماری است، باید با مصرف داروهایی که پزشک تجویز کرده است، به طور کامل این میکروب از بدن خارج شود./س
یوسف زاده