وی در مورد نحوه پیدا کردن «دنبلان کوهی» گفت: سرگرم کوهپیمایی بودم که ناگهان شیء سفید را از دور دیدم.
وقتی نزدیکتر رفتم دیدم که «دنبلان کوهی» است و اقدام به کندن آن کردم.
این قارچ در گونههای مختلف به رنگهای قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه است، ولی لذیذترین نوع آن دارای پوستهٔ سیاه رنگ است.
قارچهای دنبلان معمولاً دسته دسته در عمق 30 سانتیمتری در خاک و نزدیک به ریشههای گیاهان و درختها میرویند. کاشت آنها نتیجه مفید نداده است، ولی به حالت طبیعی در بسیاری از زمینهای معتدل دیده میشوند و آنها را به وسیله سگ یا خوک پیدا میکنند.
دو نوع سیاه و سفید این قارچ گرانقیمتترین قارچهای دنبلان زیرزمینی هستند. بیشترین میزان مصرف قارچ دنبلان در رستورانها، صنایع غذایی، تهیهٔ انواع سسها و روغنهای معطر و نیز داروسازی است.
قارچ دنبلان به صورت همزیستی با ریشههای درختان جنگلی به وجود میآید و در سطح تجاری در آزمایشگاهها اقدام به تولید نهال آلوده به میسلیومهای قارچ دنبلان میکنند و بعد کشت درختان را در زمین انجام میدهند.
اندازه قارچ دنبلان از یک فندق تا اندازه یک پرتقال است و شکلی شبیه سیب زمینی دارد./س