رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ماهواره ملی فجر که مراحل پایانی خود را پشت سر می‌گذارد و پيش بيني مي‌شود پایان دهه فجر به فضا پرتاب شود.

حمید فاضلی رئیس سازمان فضایی ایران در گفتگو با خبرنگار  دانش هاي روزباشگاه خبرنگاران گفت: ماهواره ملی فجر که به اتمام رسیده است و مراحل پایانی خود را پشت سر می‌گذارد در بخش‌های زیر سیستمی با مشکلاتی مواجه شد که برای حل این مشکلات ما نیازمند مدیریت بیشتری در زمینه ساخت ماهواره‌ها هستیم.

وی افزود: پس از انجام آزمایشات زیر صدری و رفع مشکلات زیر سیستمی امیدواریم بتوانیم در ایام الله دهه فجر آن را پرتاب کرده و راهی فضا کنیم.


فاضلی اظهار داشت: در حال حاضر ماهواره برهای موجی ایران فعالیت‌های خود را آغاز کرده‌اند و ماهواره بر سفیر یک A که ماهواره‌های امید و رصد را به فضا پرتاب کرد هر دو ماهواره را در یک ارتفا قرار داد.

وی تصریح کرد: اکنون نیروهای پیشران را در این ماهواره بر ارتقا داده‌ایم و طوری برنامه ریزی کرده‌ایم که بتواند ماهواره‌های سنگین‌تر را با موفقیت پرتاب و در مدار مشخص شده قرار دهد ماهواره بر سفیر یک A امتحان خود را به خوبی انجام داد و توانست ماهواره نوید را که 48 کیلوگرم است در مدار قرار دهد.

فاضلی یادآور شد: ماهواره شریف که با دست توانمند دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف ساخته شده نیز امیدواریم تا پایان امسال به فضا پرتاب شود و ماهواره بری که آن را در مدار قرار خواهد داد سفیر یک B نام دارد.

وی تاکید کرد: ماهواره بر سفیر یک B علاوه بر ماهواره شریف طوری طراحی شده که می‌تواند ماهواره فجر را به فضا پرتاب کرده و ماهواره ناهید را در مدار يو که ارتفاع 250 تا 400 کیلومتری از زمین است قرار دهد.

فاضلی در خصوص ماهواره ناهید اعلام کرد : پیش بینی کرده‌ایم این ماهواره بعد از پرتاب به فضا در زمان باز شدن صفحات خورشیدی تصاویر آنها را توسط ماهواره ضبط و به زمین ارسال کنیم.

 وی افزود: صفحات خورشیدی موجود در ماهواره ناهید توان انرژی این ماهواره را به طور کامل تامین می‌کند و تصاویر ارسالی از زمان باز شدن این صفحات یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود.

فاضلی وظیفه اصلی این ماهواره را تصویر برداری از سطح زمین دانست و گفت: در شرایط خاص این ماهواره می‌تواند مدار خود را با استفاده از یک رانشگر گاز سرد تغییر داده و در ارتقاء بالاتری قرار گیرد.

وی عنوان کرد: مهم‌ترین خصیصه این ماهواره تغییر شکل اوج مداری آن از بیضی به دایره است که امیدواریم تا ارتفاع 50 کیلومتری از زمین قرار گیرد و عمر آن تا یک سال ونیم افزایش خواهد یافت./ع2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.