پايگاه اينترنتي گلوبال ريسرچ در گزارشي تحت عنوان اينکه « آيا تهاجمات نظامي آمريکا با توجه به پيامدهاي آن، ارزش داشت؟ » نوشت : هفتم اکتبر يازدهمين سالگرد تهاجم نظامي آمريکا به افغانستان بود ؛ جنگي که در جريان آن بيش از دو هزار نظامي آمريکايي کشته شدند .

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از گلوبال ريسرچ، همچنانکه نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري آمريکا براي تصدي پست رياست جمهوري با يکديگر رقابت مي کنند شايد اکنون زمان مناسبي براي طرح اين سوال از آنها باشد که آيا تهاجم نظامي با توجه به پيامدهاي آن ارزش دارد؟

در حمله 11 سپتامبر سال 2001 ، دو هزار و 977 نفر جان خود را در آمريکا از دست دادند و ظرف سه ماه سيصد مامور آتش نشان به علت مشکلات تنفسي مجبور به گرفتن مرخصي شدند.

تقريبا نيمي از ساکنان نيويورک به علت ابتلا به اختلافات ناشي از فشارهاي روحي ناشي از اين حمله همچنان تهديد درمان قرار دارند .

وال استريت به مدت شش روز تعطيل شد و در نتيجه تاثير مستقيم اين حمله بيش از صد و چهل و شش هزار نفر شغل خود را از دست دادند.

آمريکاييها پس از حمله يازده سپتامبر رويکرد جنگ را در پيش گرفتند . نه تنها عراق و افغانستان بلکه پاکستان ، يمن و سومالي نيز از حملات اين کشور در امان نماندند. 

تهاجم نظامي به عراق هشت سال و هشت ماه به طول انجاميد. تا دسامبر سال دو هزار و يازده ، چهار هزار و چهارصد و هشتاد و شش آمريکايي و سيصد و هجده نظامي غير آمريکايي در اين کشور کشته شدند که شمار آنها بيش از افرادي بود که در حمله يازده سپتامبر جان خود را از دست دادند.

اين در حالي است که بنا بر اعلام روزنامه نيويورک تايمز ، يک سال پس از توقف عمليات در عراق  نيروهاي عمليات ويژه آمريکا به تدريج به درخواست دولت عراق اقدام به بازگشت به اين کشور کردند.

جنگ در افغانستان هفتم اکتبر سال دو هزار و دو آغاز شد . عمليات در اين کشور قرار نيست تا سال دو هزار و چهارده درست يک قرن پس از آغاز جنگ جهاني اول پايان يابد.

جنگ در افغانستان تاکنون جان سه هزار و يکصد و نود و شش نظامي از جمله دو هزار و صد و سي نظامي آمريکايي ، چهارصد و سي و سه نيروي انگليسي و يکصد و پنجاه و هشت نظامي کانادايي را گرفته است.
 
نيروهايي که در افغانستان کشته شدند تعدادشان بيش از تمام افرادي است که جان خود را در حمله يازده سپتامبر سال دو هزار و يک در آمريکا از دست دادند.

واقعيت آن است که اوضاع در افغانستان روز به روز بدتر و در پايان هر عمليات بر شمار تلفات نيروهاي خارجي افزوده مي شود. با مرگ هر نظامي در عراق يا افغانستان بيست و پنج نظامي اقدام به خودکشي مي کنند.

در شش ماه نخست سال 2012 ، يکصد و 87 نظامي ، 55 نيروي هوايي ، 32 تفنگدار دريايي ، 39 نيروي گارد دريايي و پنج مامورد گارد ساحلي آمريکا اقدام به خودکشي کردند.

هر ساله شش هزار و پانصد نظامي کهنه کار آمريکايي خودکشي مي کند و اين بدان معناست که در هر هشتاد دقيقه يک نفر به زندگي خود پايان مي دهد.

تنها ارتش آمريکاست که آمار خودکشي نظاميان را منتشر مي کند و مشخص نيست که اين آمار شامل نظاميان کنوني مي شود يا نظاميان کهنه کار ديگر جنگ ها نيز در اين آمار لحاظ مي شوند.

به رغم اينکه تنها يک درصد نظاميان آمريکايي در جنگ عراق و افغانستان شرکت کرده اند بيست درصد آمار خودکشي مربوط به اين افراد مي شود.

اداره امور کهنه سربازان آمريکايي اعلام کرد روزانه هجده کهنه سرباز اقدام به خودکشي مي کنند و از هر خودکشي موفقيت آميز بيست مورد خودکشي با شکست مواجه مي شود.

شمار مرگ و مير اين نظاميان بسيار بيشتر از نظامياني است که در جنگ جهاني اول و دوم جان خود را از دست دادند.

در جنگ جهاني اول متوسط پنجاه و هفت درصد نظاميان کشته شدند و در جنگ جهاني دوم بيش از پنجاه و پنج ميليون نظامي و غيرنظامي جان خود را از دست دادند.

چنانچه پايين ترين نرخ خودکشي يعني روزانه مرگ يک نفر از نظاميان وظيفه يا کهنه سربازان جنگ هاي عراق و افغانستان را در نظر بگيريم بيش از چهار هزار نفر ديگر بايد به آمار و ارقام ذکر شده اضافه شود.

به گزارش سرويس بين‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از  گلوبال ريسرچ، در صورتيکه تنها نيمي از روزانه شش هزار و پانصد خودکشي کهنه سربازان را نتيجه جنگ هاي عراق و افغانستان بدانيم بر شمار نهايي تلفات اين جنگ ها سي و شش هزار نفر ديگر افزوده خواهد شد.

آمار و ارقام رسمي درباره تلفات افغانها در تهاجم نظامي به اين کشور منتشر نشده است اما ديده بان حقوق بشر اعلام کرد که يکهزار غيرنظامي در سال دو هزار و شش جان خود را از دست دادند و سازمان ملل شمار اين افراد را از سال دو هزار و هفت ، دوازده هزار نفر تخمين زده است.

درحاليکه شمار رسمي تلفات جنگ عراق از سال دو هزار و چهار ، يکصد هزار نفر اعلام شده است ، يک موسسه تحقيقاتي انگليسي در سال دو هزار و هفت از کشته شدن يک ميليون و پانصد هزار عراقي در اين جنگ خبر داد.

جنگ هاي پنهاني در پاکستان ، يمن و سومالي را نبايد ناديده گرفت. در حمله هواپيماهاي بدون سرنشين به يمن بيش از هزار زن و مرد و کودک از سال دو هزار و دو جان خود را از دست دادند.
حملات اين هواپيماها در سومالي نيز قربانيان زيادي گرفته و از سال دو هزار و هفت ، يکصد و هفتاد کشته برجا گذاشته است.

در پاکستان شمار تلفات حملات اين هواپيماها به بيش از سه هزار نفر مي رسد که دست کم صد و هفتاد و شش تن آنها کودک هستند.

هزينه هاي بازداشت و شکنجه نيز در طول اين جنگ ها اندک نبوده است. بازداشت يک زنداني در زندان گوانتانامو سالانه هشتصد هزار دلار براي هر ماليات دهنده آمريکايي هزينه دارد. بيش از يکصد هزار نفر در عراق بازداشت و شمار قابل توجهي از آنها به زندان ابوغريب انتقال داده شدند.

زندانيان پيش از آنکه به زندان هايي با شرايط بدتر در سراسر جهان منتقل شوند مورد آزار و اذيت روحي و بدرفتاري هاي جسمي قرار مي گيرند.
هزينه هاي اقتصادي اين جنگ ها نيز رقم قابل توجهي است. درحاليکه جرج بوش در سال دو هزار و سه هزينه اين جنگ ها را پنجاه تا شصت ميليارد دلار تخمن زد ارزيابيهاي کنوني از هزينه چهار تريليون و چهارصد ميليارد دلاري اين جنگ ها حکايت دارد .
در اين ارزيابي هزينه هاي درماني کهنه سربازان مجروح و يا بازسازي افغانستان لحاظ نشده است.

حال اين سوال مطرح مي شود چنانچه آمريکاييها مي دانستند که چنين بهايي را بايد بپردازند چنين مشتاقانه از راه اندازي اين جنگ ها حمايت مي کردند؟
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار