به گزارش
باشگاه خبرنگارن به نقل از ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران، در جلسه دوم نشست نقدو بررسي فيلمهاي بخش مسابقه سينماي ايران كه در سالن دو پرديس سينمايي ملت برگزار شد، فيلمهاي روز دوم توسط مجري، منقد و كارگردان فيلمها با همراهي حضار جلسه بررسي شد.
در ابتداي جلسه "عزيزاله حاجيمشهدي" منتقد مهمان با اشاره به اين نكته كه در سالهاي اخير خوشبختانه فيلمسازان كوتاه بيشتر به نظريهپردازيها مقيد شدهاند و اصول را جديتر ميگيرند،گفت: تفاوت نسل جديد و نسل قديم فيلمسازي را در اين دانست كه در سالهاي گذشته فيلمسازي كوتاه بيشتر از سر شوق و عشق به فيلمسازي بود، اما در سالهاي اخير سواد آكادميك و نگاه اصولي به اثر در بين فيلمسازان بيشتر شده است.
وي در ادامه افزود: عدم تحقيقات فيلمسازان كوتاه، در برخي فيلمها كه به عنوان مثال به كسب و كار يا آيين در اقليم و منطقه خاصي ميپردازد و از طرفي عدم توجه كافي به بحث اقتباس نيز از نكاتي است كه از عوامل ضعف فيلمسازان نسل جديد محسوب ميشود.
پس از صحبتهاي اوليه "حاجيمشهدي" مرور آثار كارگردانان مختلف روز دوم آغاز شد. در بررسي آثار فيلمهايي چون "جعبهها" به كارگرداني احسان جعفري، "روز – خانه – داخلي" به كارگرداني حميد شاهمرادي، "عروس جمعه" به كارگرداني محمد سليميراد، "آواي دلتنگي" به كارگرداني منيژه سراج و "كوكي، پنجه، شيار" به كارگرداني حسين حجتينژاد، كوروش شيرآلي و احسان زيورعالي مورد بررسي قرار گرفتند كه از بين آنها كارگردانان فيلمهاي "عروس جمعه"، "آواي دلتنگي" و "كوكي، پنجه، شيار "در جلسه حضور داشتند و در مورد فيلمهاي خودشان صحبت كردند.
*در حاشيه نقد و بررسي فيلمهاي جشنواره فيلم كوتاه تهراناولين حاشيه مهم جلسه دوم، اين بود كه با تغيير ساعت آغاز به كار جلسه از 20:30 به 21 تعداد كساني كه در جلسه حضور داشتند به طرز چشمگيري افزايش پيدا كرد به اندازهاي كه تقريبا سالن پر از مخاطب شده بود ولي به گفته "علايي"، مجري جلسه تعداد اندك مخاطبان نشست اول بيشتر از نشست دوم در بحثها و گفتوگوها مشاركت ميكردند.
حاشيه دوم هم اختصاص داشت به حضور "رهبر قنبري" فيلمساز پيشكسوت فيلمهاي كوتاه در جلسه روز دوم كه در بين مخاطبان نشسته بود و وقتي مخاطبان ، مجري و منتقد جلسه فهميدند كه اين فيلمساز در سالن حضور دارد با تشويق فراوان به او خيرمقدم گفتند./ص