برآوردهای مختلف نشان می‌دهد بیش از 95 درصد از گوشی‌های تلفن همراه در دنیا به فناوری بلوتوث مجهز هستند. اما فناوری بلوتوث حکایت دیگری هم با خود دارد که شاید برایتان جالب‌تر از این اعداد و ارقام باشد؛ و آن اینکه نام این فناوری از نام پادشاه دانمارک در قرن دهم میلادی گرفته شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، در سال های بین 958 تا 986 میلادی پادشاهی به نام هارالد بلاتاند بر قسمتی از اروپا حکومت می‌کرد که امروزه کشورهای دانمارک، سوئد و نروژ را تشکیل می دهد. بلاتاند در تاریخ بدیل دلیل شهرت یافت که توانست فرقه‌ها و گروه‌های مختلفی را که در قلمرو تحت حکومت او با هم زندگی می‌کردند، اما همیشه با هم در حال جنگ و ستیز بودند، متحد کند و ملت منسجمی را تشکیل دهد. نام بلاتاند در طی سالیان متمادی رفته رفته به بلوتوث تغییر یافت.

فناوری بلوتوث نیز بدین دلیل این نام را به خود گرفته که کار پادشاه قرن دهم دانمارک را انجام می‌دهد. همچنان که بلاتاند توانست گروه‌ها و فرقه‌های مختلف قلمرو خود را با هم متحد کند، فناوری بلوتوث نیز می‌تواند قطعات و دستگاه‌های مختلف را به یکدیگر متصل کند و از ترکیب آنها سیستم جدیدی بسازد. مثلاً می‌تواند ماوس ساخت شرکت مایکروسافت را به رایانه‌های مک شرکت اپل متصل کند و یک سیستم رایانه‌ای شخصی به وجود آورد.

بلوتوث در اصل از دهه 1940 در سیستم رادیویی و برخی دیگر از تجهیزات نظامی به کار می‌رود. اما سخت افزار اصلی بلوتوث که می‌توانست به یک نرم‌افزار وصل شود در 1994  و توسط مهندسان شرکت سوئدی اریکسون اختراع شد.

با اینکه فناوری بلوتوث در این سال‌های دستخوش تغییرات و تحولات زیادی شده است، اما لوگوی آشنای آن همچنان یادآور پادشاه قرن دهم دانمارک است. اگر به لوگوی بلوتوث دقت کنید دو حرف انگلیسی B و H را که حروف اول کلمات هارالد و بلاتاند در انگلیسی است، به وضوح می‌بینید.
برچسب ها: بلوتوث ، دانمارک ، فناوری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.