شروع به کار تلویزیون در ایران، آزادسازی بیت المقدس توسط «صلاح الدین ایوبی»، تولد علامه «میرزا محمد حسین نایینی»، آغاز هفته مبارزه با سرطان، آغاز حمله گسترده ارتش آلمان نازی برای تصرف مسکو و ... از مهمترین رخدادهای تاریخ امروز است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز 3شنبه 11 مهر 1391 خورشیدی، 15 ذی القعده 1433 هجری و 2 اكتبر 2012 میلادی است. مهمترین رخدادهای تاریخ امروز از این قرار است:

شروع به کار تلویزیون در ایران (1337 ش)

با راه‌اندازی و بهره‌برداری از نخستین فرستنده تلویزیونی ایران در یازدهم مهرماه 1337 ش، تلویزیون ایران، پخش برنامه‌های خود را آغاز کرد. تلویزیون ایران در ابتدا به صورت یک بخش کاملاً خصوصی اداره می‌شد که ابتدا در هر روز چهار ساعت برنامه پخش می‌کرد. این تلویزیون برای گسترش مناطق تحت پوشش خود، در سال 1340 ش فرستنده دیگری در آبادان و یک فرستنده تقویتی در اهواز تأسیس کرد.
در اواخر سال 1342 ش، تلویزیون ایران از ساختار یک شرکت خصوصی به شرکت سهامی تلویزیون ایران تغییر شکل داد تا این که تلویزیون ملی ایران با امکانات یک استودیو، سه دوربین و دو دستگاه ضبط مغناطیسی در آبان ماه 1345 ش، به صورت تلویزیون دولتی و به طور آزمایشی آغاز به کار کرد. در نهایت، سازمان تلویزیون ملی ایران در 29 اسفند 1345 ش رسماً افتتاح شد و کار خود را وسعت بخشید.


ادامه پیشروی دشمن تا 15 کیلومتری اهواز  (1359 ش)
چند روز پس از تجاوز دشمن بعث به جمهوری اسلامی ایران، ارتش عراق با پیشروی در جبهه‌های جنوب، قصد تصرف شهرهای دزفول، شوش، خرمشهر، آبادان و اهواز را نمود ولی مقاومت‌های شدید مردمی، مانع این امر گردید. دشمن پس از چند روز پیشروی در جبهه‌های جنوب، از اشغال این شهرها مأیوس شده و ناجوانمردانه این منطقه را زیر آتش سنگین توپخانه و حملات موشکی خود قرار داد که به شهید و زخمی شدن تعدادی از مردم مظلوم و بی‌پناه جنوب منجر شد.

قلع و قمع بازماندگان بنی امیه توسط بنی عباس (132 ق)
پس از قیام ابومسلم خراسانی و سرنگونی دولت بنی‌امیه، خاندان بنی عباس به قدرت رسیدند و به کشتار وسیع امویان دست زدند. این قتل‌عام‌ها به حدی رسید که ابوالعباس، خلیفه‌ی اول عباسی به سفّاح یعنی خونریز شهرت یافت. سفاح تنها دریک جلسه‌ی مهمانی، هفتاد نفر از بزرگان بنی‌امیه را احضار کرد و کشت. سپس بر روی نعش آن‌ها سفره انداخت و طعام خورد و نفسی به راحتی کشید.

تولد علامه «میرزا محمد حسین نایینی» مرجع بزرگ تقلید (1276 ق)
میرزا حسین نایینی از بزرگ‌ترین علمای قرن 14 ق درنایین به دنیا آمد و پس از تحصیل مقدمات به اصفهان رفت و پس از ده سال، راهی حوزه‌ی نجف گردید و از محضر آیات عظام فشارکی، صدر و میرزای بزرگ شیرازی و آخوند خراسانی بهره گرفت. سیدمحسن حکیم، سیدمحمود شاهرودی، سید محمد حجت، سیدابوالقاسم خویی و میرزا هاشم آملی و ده‌ها فاضل، مجتهد و فقیه از جمله شاگردان او می‌باشند. وسیلةُ النَّجاة، قاعده‌ی لاضرر، احکام خلل و تعلیقه بر عُروَةُ الوُثقی ازدیگر کتب اوست. ایشان در سال 1355 ق در 79 سالگی بدرود حیات گفت و در جوار حرم حضرت امام علی (ع) مدفون گردید.

آغاز هفته مبارزه با سرطان (11 تا 17 مهر)

همه ساله یک هفته با عنوان هفته مبارزه با سرطان (11 تا 17 مهر) در کشور به بیماران سرطانی اختصاص یافته است. با توجه به اهمیت این بیماری لازم است در خصوص پیشگیری از آن به افراد مختلف جامعه اطلاعات لازم داده شود. در این بیماری معمولاً برخی از سلولهای بدن به صورت نامنظم و بدون تدبیر خاص شروع به تکثیر کرده و میزان مرگ آن سلول‌ها کاهش قابل ملاحظه ای می‌یابد.

درگذشت «ابن فاخر» لغت شناس مسلمان (500 ق)
ابوالکَرَم مبارک بن فاخر بن محمد در سال 431 یا 438 ق در بغداد به دنیا آمد و تا آخر عمر در همان شهر زیست. این دانشمند و لغت شناس بزرگ مسلمان، در جوانی، سفرهای بسیاری به حجاز و یمن کرد و از علمای آن زمان کسب دانش نمود و سرانجام در لغت و حدیث به مقام استادی رسید. ابن فاخر در مجالس درس خود، شیوه‌ی خاصی داشت که گاه مورد انتقاد قرار می‌گرفت. مثلاً پیش‌پای طلاب برمی‌خاست و آنان را بسیار تکریم می‌کرد. شیوه‌ی نگارش ابن فاخر مبتنی بر نثری فاخر و آمیخته با صنایع لفظی اما فصیح و روشن بود. از جمله آثار ابن فاخر می‌توان به کتاب جواب مسائل، المعلّم، نحو العُرف و... اشاره کرد. ابن فاخر تالیف کتب دیگری را نیز آغاز کرده بود ولی عمرش کفاف نداده است که آن‌ها را به اتمام برساند. وی در 69 یا 62 سالگی در بغداد درگذشت و در مقبره‌ی بابِ حَرب به خاک سپرده شد.

آزادسازی بیت المقدس توسط «صلاح الدین ایوبی» (1187 م)
اولین مرحله جنگ‌های صلیبی از سال 1096 م آغاز شد و چهار سال بعد با حمله سپاهیان صلیبی به بیت المقدس و اشغال، غارت و کشتار بی‌رحمانه هزاران نفر از زنان و مردان و کودکان بی‌گناه آن سرزمین پایان پذیرفت. در سال 1187 م که حدود 40 سال از پایان جنگ دوم صلیبی می‌گذشت، عکس‌العمل مسلمانان به نتیجه رسید. در این سال صلاح الدین ایوبی، پس از تصرف سوریه، لبنان و مصر، بیت المقدس را به محاصره درآورد. در صبح جمعه 2 اکتبر 1187 م بیت‌المقدس به آغوش اسلام بازگشت. صلاح الدین پس از ورود به بیت المقدس هیچ یک از بناهای مسیحیان را ویران نکرد و نسوزاند

آغاز حمله گسترده ارتش آلمان نازی برای تصرف مسکو پایتخت شوروی (1941 م)
پس از حمله بزرگ و سراسری آلمان به شوروی در 22 ژوئن 1941، نیروهای آلمان به سرعت در داخل خاک شوروی پیشروی کردند به طوری که در پایان ماه اول این نبرد، بیش از 280 هزار کیلومتر مربع از خاک شوروی به تصرف نیروهای نازی درآمد. در ماه‌های دوم و سوم جنگ، پیشروی آلمانی‌ها کندتر شد ولی در این دو ماه هم بیش از سی‌صد هزار کیلومتر مربع از خاک شوروی به دست آلمان افتاد.
با این پیشروی‌ها، قوای آلمان در اوایل اکتبر 1941 م، به مسکو رسیدند و عملیات فتح پایتخت شوروی را آغاز کردند. سرانجام با فرا رسیدن زمستان، مسکو از خطر سقوط نجات یافت. با آغاز سرمای زمستان، عملیات تهاجمی نیروهای آلمان نیز متوقف گردید و حملات متقابل ارتش سرخ نیز شروع شد. آلمانها با ضربات پی در پی از طرف شوروی، پس از مدت کوتاهی، عقب‌نشینی کردند و اولین شکست بزرگ جنگ جهانی دوم برای آلمان به ثبت رسید.


رم پایتخت ایتالیای واحد
دوم اکتبر سال 1870 نیروهای وحدت پس از تقریبا چهارده قرن بار دیگر شهر رم را پایتخت ایتالیای متحد اعلام کردند. این نیروها واحدهای نظامی فرانسه را که به کمک پاپ فرستاده شده بودند در هم شکسته بودند و پاپ را وادار کرده بودند که به واتیکان اکتفا کند. در پی این پیروزی، دستور انتقال پایتخت از شهر فلورانس به رم داده شد و ایتالیای متحد شکل واقعی به خود گرفت.

زادروز گاندی

دوم اکتبر، زادروز مهاتماگاندی (Mohandas Gandhi) رهبر انقلاب استقلال هندوستان و بنیادگذار جمهوری هند است. وی مبتکر مبارزه منفی (نافرمانی مدنی) برای رسیدن به مقصود سیاسی، و نیز نمونه ساده زیستن و فروتنی بشمار می‌آید. وی که در دوم اکتبر 1869 به دنیا آمده بود 78 سال عمر کرد و در سال 1948 جان خود را بر سر تامین آرامش هند گذارد و به دست یک هندوی متعصب و مخالف تقسیم شبه قاره هندوستان به دو کشور هند و پاکستان ترور شد.

برخی از رویدادهای 2 اکتبر
1800: «نات ترنر» رهبر نخستین شورش بردگان سیاهپوست آمریکایی بر ضد اربابانشان به دنیا آمد. وی 11 نوامبر سال 1831 اعدام شد.
1939: دولت آمریکا تقسیم لهستان را که توسط آلمان و شوروی صورت گرفته بود نپذیرفت.
1965: شورای عالی شوروی بر تمرکز برنامه ریزی اقتصادی در این اتحادیه مهر تایید گذارد.
1992: شورای امنیت رای داد که دارایی‌های عراق در همه کشورها توقیف و بابت غرامت به آسیب دیدگان از تصرف کویت پرداخت شود.
برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
برچسب ها: تقویم روز ، شبانه ، باشگاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار