توسعه زیرساخت ها در حوزه سلامت مهمترین پایه و اساس اقتصاد مقاومتی است زیرا باعث کاهش هزینه ها و افزایش منابع می شود .

به گزارش گروه علمی، پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دکتر امیدوار رضایی، معاون قوانین مجلس در برنامه نبض که شب گذشته پخش شد در خصوص اقتصاد مقاومتی افزود : رهبر انقلاب اسلامی سال ها است که از اقتصاد و اقتصاد مقاومتی نام برده و دستگاه های ذیربط باید این موضوع را بخوبی باز می کردند و آنرا در بخش های مختلف اجرایی تنظیم می کردند اما متاسفانه این موضوع صورت نگرفته است . اقتصاد مقاومتی یک نوع اقتصاد تقابل با اقتصاد وابسته است و زمانی که در برابر تحریم ها نیازمند شویم به این معنی است که اقتصاد مقاومتی به خوبی شکل نگرفته است.

وی گفت : در تمام کشورهای دنیا اگر با مشکل اقتصادی مواجه شوند ریاضت اقتصادی را در پیش می گیرند اما در کشور اسلامی ما اقتصاد مقاومتی شکل گرفته یعنی مردم نیز می توانند در توسعه و رشد اقتصادی سهیم باشند و زمانی که در تصمیم گیری های اقتصادی شرکت داده می شوند صبر و تحمل آنها نیز بیشتر می شوند. تجربه ما نیز این است که در هفته دفاع مقدس هستیم و این نشان می دهد که در آن زمان جنگ اقتصادی داشتیم . اقتصاد مقاومتی باید در راستای کاهش وابستگی ها حرکت کند یعنی به جای اینکه واردات را بیشتر کنیم باید صادرات را بیشتر کنیم و بپذیریم که اقتصاد مقاومتی یک واقعیت است .

وی تصریح کرد : ایده اسلامی ما در اقتصاد مقاومتی تسلیم نشدن در برابر فشارها است بنابراین باید از اسراف و تنبلی جلوگیری کنیم و ابتکاراتمان را گسترش دهیم . در حال حاضر نظام ما یک نظام هزینه زا است که این باید تغییر کند . همچنین استفاده از روش های درمانی بومی و تقویت نظام سلامت در برابر نظام درمانی به نوعی حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی است .

اولین بند اقتصاد مقاومتی ایجاد زیرساخت ها است


دکتر کبریایی زاده، مدیر گروه اقتصاد داروی دانشکده داروسازی دانشگاه تهران در ادامه افزود : وقتی صحبت از کلمه مقاومت می کنیم باید توجه داشته باشیم که ایجاد زیرساخت ها ضروری است و اولین بند اقتصاد مقاومتی فراهم کردن زیر ساخت ها است که در بخش نرم افزاری هدایت منابع است و در بخش سخت افزاری ایجاد زیرساخت می باشد .

وی گفت : ما در حوزه دارو قبل از انقلاب کاملا وابسته بودیم به گونه ای که حتی توان تولید تخت بیمارستانی را نیز نداشتیم اما امروز حوزه تجهیزات کاملا پیشرفت کرده و این توان را پیدا کردیم که اشکال مختلف دارویی را تولید کنیم البته در فراهم کردن زیرساخت ها فراز و نشیب های زیادی هم داشتیم .

کبریایی زاده با اشاره به اینکه مهمترین پشتوانه اقتصاد مقاومتی مردم هستند تصریح کرد : مردم می توانند بهترین پشتوانه اقتصادی باشند که در بخشی از جامعه هدایت پول آنها به سمت زیرساخت ها صورت گیرد اما متاسفانه امروزه با سردرگمی پول و نقدینگی روبرو هستیم البته آمارها نشان می دهد به دلیل افزایش امید به زندگی ، پیرتر شدن جامعه و افزایش دانش مردم روزبه روز هزینه های سلامت در حال رشد کردن است پس توسعه زیرساخت ها ضرورت پیدا می کند .

اقتصاد مقاومتی هزینه ها را کمتر می کند

دکتر صفی خانی، کارشناس سلامت در ادامه افزود : اقتصاد علم منابع و مدیریت منابع است و در حوزه سلامت باید بیشتر به آن توجه کرد . بنابراین به یک تصمیم گیری درست در این زمینه نیازمندیم. اقتصاد مقاومتی علمی  است که سیاست گذاران را در معرض چگونگی توزیع منابع قرار می دهد.

وی گفت : منابع نظام سلامت باید صرف خدماتی شود که بیشترین اثر بخشی را داشته باشد . همچنین منابع بهداشت و درمان امسال 22 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته پس اقتصاد مقاومتی می تواند هزینه ها را کمتر کرده و تولید علم کند و همچنین منابع را افزایش دهد./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار