به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران سعيد رحيمي در نشست دوستانه با ناظرگمركات گيلان وكاركنان گمرك منطقه آزاد انزلي اظهار داشت:گمرک در توسعه و اقتصاد مناطق آزاد کشور نقش کليدي دارد، نقش گمرک از جنبههاي مالي و تأمين بخشي از درآمدهاي عمومي دولت، جنبههاي حمايتي و اعمال برخي محدوديتها، افزايش يا کاهش تعرفهها و... و نيز جنبه فرهنگي و گسترش ارتباطات فرهنگي وجلب گردشگران و جهانگردان بين المللي بسيار حائز اهميت است.
وي افزود:اعطاي مجوزهاي لازم به گمرك انزلي به عنوان يکي از اهرمهاي تسريع کننده روند توسعه در سرمايه گذاريهاي داخلي و خارجي، تنظيم عرضه و تقاضا و ايجاد اشتغال در استان گيلان نقش بسزايي دارد.
وي ادامه داد: اين منطقه از توانمنديهاي بسيار بالايي براي تجارت خارجي برخوردار است كه با توسعه گمرک اين منطقه مي تواند بعنوان فعالترين منطقه بين المللي مهم و بيش از گذشته مورد توجه کشورهاي همسايه تبديل شود.
مديرعامل منطقه آزادانزلي گفت: سازمان منطقه آزاد انزلي براي تسريع در امور مراجعان اقدام به ايجاد پنجره واحد سرمايه گذاري كرده كه دراين مجموعه مديريت ها و واحدهاي گمركي، سرمايه گذاري، بازرگاني، صنايع،ثبت شركتها، اداري و مالي كه از حوزه هاي كاري مورد نياز سرمايه گذاران هستند در يك مجموعه واحد كليه خدمات مورد نياز را ارائه خواهند داد.
رحيمي تمركز تمامي واحدها و بخش هاي مرتبط با حوزه سرمايه گذاري در قالب پنجره واحد سرمايه گذاري را جزو اولويت هاي سازمان متبوع خود اعلام كرد و گفت: با تشكيل اين پنجره كاهش بوروكراسي اداري، تسريع در ثبت شركتها، كاستن زمان صدور مجوزهاي مورد نياز سرمايه گذاران و فعالين اقتصادي، ارتباط و دسترسي به حوزه هاي مرتبط با سرمايه گذاري و كسب اطلاعات مورد نياز در سريع ترين زمان ممكن را شاهد خواهيم بود.
ناظرگمرکات استان گيلان و مديركل گمرك انزلي نيز در اين نشست اظهار داشت: استفاده ازمناطق آزادکشور جهت توسعه صادرات و بویژه صادرات مجدد بدلیل مهیا بودن مقررات تسهیل کننده و کاهش بروکراسی های اداری و خارج بودن از قلمرو گمرکی دارای اهمیت بسیار زیادی است .
پرويز تقوي ادامه داد: موقعیت جغرافیایی مناطق آزاد ایران به گونه ای است که هرکدام می تواند ارتباط اقتصادی بخشی از کشورهای همسایه را تحت پوشش قرار دهد و انزلي به عنوان نقطه ای استراتژیک برای ارتباط ایران با کشورهای حوزه درياي خزر از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
وي ادامه داد: منطقه آزاد انزلي راه ورود به بازارهای كشورهاي جنوب درياي خزر است وموقعیت ویژه این منطقه و نیازهای اساسی کشورهاي شوروي سابق در حال و آتی ، هم زبانی اهالی و ساکنین منطقه و مراودات مردم دو طرف مرز اهمیت این منطقه را دو چندان می کند .
تقوي يادآور شد: بر اساس ماده یک قانون چگونگی اداره مناطق آزاد جمهوری اسلامی ایران به منظور تسریع در انجام امور زیربنایی، عمران و آبادانی رشد و توسعه اقتصادی، سرمایه گذاری و افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقه ای، تولید و صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی و ارایه خدمات عمومی، به دولت اجازه داده شد برخي مناطق را به عنوان مناطق آزاد تجاری و صنعتی براساس موازین قانونی اداره نماید كه منطقه آزادانزلي يكي از اين مناطق بود.
وي ادامه داد: از آنجا كه مبادلات بازرگانی مناطق آزاد با خارج از کشور پس از ثبت گمرکی از شمول مقررات صادرات و واردات مستثنی هستند، منطقه آزاد انزلي مي تواند با توسعه زيرساختهاي گمرك مستقر در اين منطقه در جهت رشد وشكوفايي استان گيلان گام موثري بردارد.
ناظرگمرکات استان گيلان و مديركل گمرك انزلي ادامه داد: درحال حاضرگمرك منطقه آزادانزلي داراي 60 پست سازماني بوده و درپنج ماهه نخست سال جاري موفق به كسب 19 ميلياردو 962 ميليون و 500 هزار ريال درآمد شده است.
تقوي همچنين تصريح كرد: در شش ماهه نخست سالجاري در مجموع 79 هزار و 500تن كالا به ارزش 61 ميليون و 900 هزار دلار از طريق منطقه آزاد انزلي به كشور وارد شده كه اين مقدار از نظر وزني 21 درصد و از حيث ارزش 28 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش داشته است.