به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ؛کيخسرو چنگلوايي افزود: همه ساله براي کاشت محصولات کشاورزي از جمله محصولات استراتژيک چون گندم و ذرت، بذرهاي گواهي شده مورد استفاده قرار مي گيرد که استان خوزستان در سال گذشته با توليد 86 هزار و 745 تن انواع بذور گواهي شده در سه طبقه پرورشي، مادري و گواهي شده بزرگترين تامين کننده اين نوع بذور در سطح کشور بوده است.
وي با اشاره به جايگاه تحقيقات کشاورزي در چرخه تامين بذرهاي گواهي شده است، افزود: استان خوزستان با داشتن مراکز تحقيقات کشاورزي اهواز و صفي آباد و همچنين چندين ايستگاه تحقيقاتي به طور مستمر در حال تحقيق و توليد ارقام مقاوم پر محصول و مناسب شرايط آب و هوايي استان هستند.
چنگلوايي به مراحل تهيه بذور اشاره کرد و گفت: پس از به ثمر رسيدن هر طرح و تهيه بذور اوليه اين بذور تحويل مزارع پرورشي براي تکثير شده و در مرحله بعد بذر حاصل از مزارع پرورشي از طريق مزارع مادري تکثير و در هر مرحله ضمن بوجاري عمل ضدعفوني نيز صورت مي گيرد.
رئيس سازمان جهادکشاورزي خوزستان با تاکيد بر نقش بخش خصوص در توليد بذرهاي تصريح کرد: در سال جاري نيز 20 تن بذر پرورشي، سه هزار تن بذر مادري و 50 هزار تن بذر گواهي شده توسط 16 شرکت خصوصي توليد خواهد شد.
وي با تاکيد بر استفاده از بذور گواهي شده توسط کشاورزان به مزاياي بذور ياد شده اشاره کرد و اظهار داشت: کاهش آلودگي مزارع به علفهاي هرز، آفات و بيماريهاي گياهي و افزايش عملکرد در واحد سطح را مي توان از مهمترين مزاياي اين بذور ذکر کرد.
چنگلوايي عنوان کرد: براي ترويج فرهنگ استفاده از بذرهاي گواهي شده امسال از هفت هزار ريال قيمت مصوب بذر گندم يک هزار و 350 ريال به صورت يارانه پرداخت مي شود و کشاورزان فقط پنج هزار و 650 ريال بابت هر کيلوگرم گندم بذري گواهي شده مي بايست پرداخت کنند.
رئيس سازمان جهادکشاورزي خوزستان با بيان اين مطلب که در سالهاي 1384 تا 1390 افزون بر 444 هزار تن بذور گواهي شده در سه طبقه پرورشي، مادري و گواهي شده توليد شده است، گفت: در سال 1384 ميزان توليد بذرهاي گواهي شده در استان 37 هزار و 540 تن بوده است که در سال 1390 اين ميزان به 86 هزار و 745 تن رسيده است./س