به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، محققان آمريکايي اعلام کرده اند که در حين مطالعه برروي ماده شيميايي فيتوسترول که نقش چشمگيري در کاهش کلسترول خون دارد، به اين نتيجه رسيدند که تخم آفتابگردان در بين محصولات کشاورزي بيشترين مقدار فيتوسترول را دارد.طبق اين تحقيق که متن کامل آن در journal of agricultural and food chemistry چاپ شده است ، تخمه آفتابگردان با 270 الي 289 ميلي گرم در هر 100 گرم فيتوسترول بيشترين مقدار از اين ماده را در خود دارد و پس از آن تخم کدو با 265 گرم در هر 100 گرم در رتبه دوم قرار دارد.محققان توصيه کرده اند که ميزان فيتوسترولي که بدن بدان نياز دارد مقدار مشخصي را در بر مي گيرد و بنابراين مصرف بيش از حد آن مي تواند براي بدن انسان مضر باشد ، بنابراين در مصرف تخمه آفتابگردان بايد حد معقول را رعايت کرد.