یک کارشناس ارشد مسائل بین الملل گفت: کشورهای اسلامی باید یک راه حل قانونی و حقوقی برای تهیه یک منشور جهانی الزام آور جهت احترام به ادیان و انبیاء الهی وشخصیت‌های مورد احترام ملت‌ها پیدا کنند.

به گزارش حوزه حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، توهین به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص)در فیلم ضد اسلامی آمریکایی،منجر به انزجار مسلمانان در سراسر جهان شده و روز به روز شعله های خشم مسلمانان برافروخته تر می‌شود. شاید کسانی که مرتکب چنین اقدام شنیعی شدند خود تصور چنین واکنش‌هایی را از طرف مسلمانان جهان نداشتند. با کمی کنکاش درسلسله برنامه‌های ضد اسلامی انجام شده از سوی غرب، از جمله کتاب آیات شیطانی سلمان رشدی مرتد، قرآن سوزی و کاریکاتورهای اهانت آمیز می‌توان به این موضوع پی‌برد که هدفی پشت این اقدامات غیراخلاقی نهفته است.

صباح زنگنه، استاد دانشگاه و کارشناس ارشد مسائل بین الملل، تبعات حادثه اخیر را مورد بررسی قرار داده در ادامه مي‌خوانيد.

*آیا توهین وبی احترامی به مقدسات ادیان وانبیاء الهی، جزء موارد نقض حقوق بشری نیست؟

**منشورهای موجود در میثاق‌های حقوق بشری، احترام به عقاید واندیشه ها و حرمت گذاشتن به کرامت وشخصیت انسان‌ها را تضمین شده دانسته‌اند . طبعا دیدگاه کلی در میثاق‌ها وجود دارد، این دیدگاه‌ها گاهی بر مبنای شخصیت فردی انسان‌ها است که یکی از نقیصه‌های این میثاق‌ها هم همین موضوع است. اما اگر همین اندازه از ضرورت، یعنی حفظ وحمایت ازاعتقادات افراد وحرمت گذاشتن به شخصیت تمام انسان‌ها برای فرد ملاک باشد، طبعا برای جماعت هم خواهد بود. بنابراین احترام گذاشتن به ارزش‌ها واعتقادات میلیون ها انسان ضروری و واجب است و جزیی از حقوق انسان‌ها محسوب می‌شود.

* تکرار چنین اهانت هایی به چه معنی است؟

**ملاحظه می‌کنید که این نوع اقدامات از سوی افرادی صورت می‌گیرد که به منشور وحقوق انسان‌ها توجه ندارند،، پایه این کار ناشی ازآن است که اسلام به عنوان یک دین جهانی رو به رشد ظهوری فزاینده را درپی داشته است. طبیعتا آثار اجتماعی وسیع و گسترده‌ای نیز از خود برجای گذاشته است و با توجه به رشد آگاهی مسلمان‌ها و تاکید بر خواسته خود برای ایفای نقش در امور زندگی و تعیین سرنوشت خود، طبعا این خواسته‌ها تبدیل به یک مقوله سیاسی می‌شود که سلطه قدرت‌های بزرگ را محدود می‌کند.

قدرت‌های بزرگ و یا سازمان‌های حقوق بشری تلاش می‌کنند برای حفظ قدرت خود، مشکلاتی برای کشورها و ملت‌ها ایجاد کنند. برای صهیونیسم به خصوص این هدف در درجه اول به عنوان یک اصل ویک اولویت تلقی می‌شود. بر این اساس است که با هجوم به ادیان الهی، توهین به مسلمان‌ها از زبان یک مسیحی و یا توهین به مسیحیت از زبان یک مسلمان یا یک فردی پیرو ادیان دیگر، باعث چالش و تنش در روابط بین الادیانی می‌شوند وبا این چالش‌ها وتنش‌ها صهیونیست‌ها به کار خود ادامه می‌دهند ودر واقع سایر پیروان ادیان را به جان یکدیگر می‌اندازند تا به اهداف خودشان راحت تر برسند .

*توهین به مقدسات چه تبعاتی برای غرب دارد؟

**این گونه اقدامات باعث می‌شود که مسلمان‌ها از آگاهی وخودآگاهی بیشتری برخوردار شوند چه مسلمانانی که در کشورهای اسلامی به سر می‌برند وچه اقلیت‌های مسلمانی که در کشورهای غربی زندگی می‌کنند. این اقدامات سبب می‌شود که مسلمانان به کشف هویت خود نائل شوند و این موضوع نتیجه‌اش آن می‌شود که مسلمان‌ها بیشتر به اعتقادات خود چسبندگی پیدا کنند و طبعا نسبت به اعتقادات وحتی رفتار واحکام شریعت نیز وابستگی بیشتری پیدا کنند. از همین رو است که با گذشت چندین روز از اهانت به ساحت پیامبراکرم (ص) هنوز شاهد اعتراضات گسترده مسلمانان در کشورهای مختلف هستیم و آتش این خشم ، خاموش شدنی نیست.

*کشورهای اسلامی چگونه می‌توانند جلوی این گونه اقدامات را بگیرند؟

**کشورهای اسلامی باید به دنبال ضمانت اجرایی برای مصوبات و قوانینی باشند که بی احترامی به مقدسات ادیان را محکوم کرده و کشورها را ملزم به پیروی از قوانین می‌کند. باید اقدامی جدی صورت گیرد تا کسانی که قصد برانگیختن احساسات مسلمانان وپیروان ادیان الهی دیگر را دارند و می‌خواهند ملت‌ها را به جان یکدیگر بیاندازند، جلوگیری شود. برهمین اساس می‌توان راه کارهایی را در این خصوص برشمرد:

1-تلاش برای منزوی کردن افراطیون در همه محافل فرهنگی و مذهبی

2-یافتن یک راه حل قانونی وحقوقی برای تهیه یک منشور جهانی الزام آور جهت احترام به ادیان وانبیاء الهی وشخصیت‌های مورد احترام ملت‌ها

3-اقدامات حقوقی ازقبیل شکایات و پیگیری چنین اهانت‌هایی در محافل حقوقی و بین المللی. 

 منبع: ستاد حقوق بشر

"انتهاي پيام"/پ3
برچسب ها: منشور ، حقوق ، بشر ، فیلم ، موهن ، سلمان ، رشدی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.