به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛ عبدالرحمن نیکخلق با بیان این مطلب افوزد: میزان انرژی مورد نیاز کودکان مدرسهای به دلیل تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرک و سرعت رشد آنان متفاوت است و هر چه میزان تحرک و فعالیت بدنی دانشآموز بیشتر باشد به طبع به انرژی بیشتری نیاز دارد.
وی با بیان اینکه سالهای آخر دبستان مقارن با شروع جهش رشد به خصوص در دختران است، افزود: تأمین انرژی مورد نیاز آنان بسیار ضروری است که در تغذیهای سالم میتوان آن را تأمین کرد.
نیکخلق به نقش کربوهیدراتها و چربیها در تأمین انرژی کودکان مدرسهای اشاره و خاطرنشان کرد: در صورتی که انرژی مورد نیاز از اینگونه منابع تأمین نشوند، پروتئین مصرفی که باید صرف رشد و ترمیم بافت ها شود به مصرف تولید انرژی میرسد و زمانی که به علت کمبود دریافت انرژی و منابع پروتئینی صرف تولید انرژی میشوند، از وظیفه اصلی خود که رشد و ترمیم سلولهاست باز میمانند و در نتیجه رشد کودک مختل میشود.
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام به تأمین انرژی در کودکان سنین مدرسه اشاره و تصریح کرد: برای تأمین انرژی مورد نیاز این کودکان باید گروه غلات مانند نان، برنج و ماکارونی در برنامه غذایی روزانه آنها گنجانده شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف بیسکویت، کیک، کلوچه و شیرینیها که معمولا به عنوان میان وعده استفاده می شوند بخشی از انرژی مورد نیاز کودک را تأمین میکنند، اضافه کرد: چربیها مانند روغن، کره، خامه و سرشیر برای کودکان مدرسهای منبع تأمین انرژی هستند و باید در برنامه غذایی به شکل متعادل رعایت شوند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام به بیماریهای ناشی از تغذیه ناسالم اشاره و اضافه کرد: نتایج مطالعات مختلف نشان داده بسیاری از بیماریهای دوران بزرگسالی مانند بیماریهای قلبی عروقی، افزایش فشارخون، برخي از سرطانها، افزایش چربی خون و دیابت به نحوه تغذیه مرتبط است و چون عادات غذایی از کودکی شکل میگیرد، بنابراین اصلاح عادات غذایی در دوران مدرسه میتواند از بروز این بیماریها در بزرگسالی پیشگیری کند.
نیکخلق به فوائد پروتئین موجود در غذاها اشاره و خاطرنشان کرد: برای نگهداری، ترمیم بافتها، ساخت سلولها و بافتهای جدید بدن نیاز به پروتئین دارد و توصیه میشود که پروتئین حیوانی از قبیل شیر، گوشت و تخممرغ در برنامه غذایی روزانه بچههای سنین مدارس گنجانده شوند. /س