معاون سرمایه گذاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروندگفت: صادرات از اين منطقه در سال‌گذشته 592 ميليون دلار بوده كه از نظر وزني 37 درصد نسبت به سال‌گذشته افزايش داشته و همچنين از نظر ارزشي 7 درصد ...

منوچهر سید جلالی در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، منطقه آزاد اروند را به لحاظ جغرافیایی دارای اهمیت دانست و افزود: این منطقه به لحاظ جغرافیایی در یک نقطه سوق الجیشی قرار دارد. این منطقه در نزدیکی محل اتصال آسيا به اروپا و نیز نقطه تلاقی ايران به حوزه خليج فارس است و با خاك عراق، كويت، بحرين و قطر فاصله كمي دارد.

سید جلالی به میزان صادرات غیر نفتی این منطقه در سال گذشته اشاره کرد و افزود: صادرات از اين منطقه در سال‌گذشته 592 ميليون دلار بوده كه از نظر وزني 37 درصد نسبت به سال‌گذشته افزايش داشته و همچنين از نظر ارزشي 7 درصد رشد كرده است که این میزان بدون در نظر گرفتن كالاي زائرين، برق صادراتي ايران (نيروگاه صبا كه تمام تولیدات آن در منطقه آزاد اروند توليد مي شود) و تأسيسات دريايي وزارت نفت بوده اما با احتساب آنها این میزان حداقل 3 برابر افزایش خواهد داشت این در حالی است که كل صادرات ايران به روسيه 500 ميليون دلار بوده اما تنها از مرز شلمچه به عراق بیش از 500 میلیون دلار صادرات انجام شده است.

وی در خصوص جذب سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند گفت: در حال حاضر در حوزه صنعت 3600 از ناحیه صنعتی منطقه به طور کامل محصور شده و گمرک در ورودی آن مستقر است. همچنین در این ناحیه تمامی قوانین مناطق آزاد جاری و سرمایه گذاران صنعتی می توانند با استفاده از تسهیلات مناطق آزاد در این محدوده سرمایه گذاری کنند.

معاون سرمایه گذاری و اقتصادی سازمان منطقه آزاد اروند در ارتباط با خط آهن شلمچه ـ بصره گفت: راه آهن سراسری کشور تا مرز شلمچه کشیده شده و برای ادامه این مسیر تا بصره مذاکراتی با مقامات عراقی توسط وزیر راه و شهرسازی انجام شده است. با راه اندازی این مسیر 31 کیلومتری از شلمچه تا بصره؛ کشور از طریق خط آهن به سوریه و دریای مدیرتانه متصل خواهد شد ضمن اینکه بازارهای هدف ترکیه و اروپا با تکمیل این خط آهن از طریق خاک عراق مزیت های بی شماری را نصیب منطقه آزاد اروند خواهد کرد./س
برچسب ها: منطقه ، آزاد ، اروند ، سرمایه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار