جعفر يعقوبي كارشناس كشاورزي در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران با بيان مطلب فوق اظهار داشت: وزارت جهاد كشاورزي در ترويج و اطلاع رساني به كشاورزان و تغيير نگرش آنان نسبت به خشكسالي و مديريت آن نقش بسيار كليدي دارد.
وي با اشاره به اينكه كشاورزان و روستاييان از خسارات ناشي از خشكسالي بيشترين آسيب را مي بينند، اضافه كرد: وقوع خشكسالي از دسترس بشر خارج است اما با مديريت بهينه و كارآمد مي توان پيامدها و آثار مخرب آن را به طور قابل توجهي كاهش داد.
اين كارشناس كشاورزي تاكيد كرد: دولت مي تواند با همكاري مراكز تحقيقاتي ضمن اصلاح رقم ها در شناساندن و به كارگيري رقم هاي مقاوم در خشكسالي به كشاورزان زمينه هاي افزايش توليد محصولات كشاورزي با كيفيت و آسيب ناپذير را در كشور فراهم كند.
يعقوبي ادامه داد: در اين زمينه آموزش و تشويق كشاورزان در رابطه با تغيير شيوه كشت و روش هاي معمول در سه فرآيند كشت، داشت و برداشت همچنين رعايت تناوب در كشت تا حدود زيادي اثر گذار و ضروري است.
وي اضافه کرد: اختصاص يارانه توليد به كشاورزان در قالب وام هاي بلاعوض براي تهييه تجهيزات و تكنولوژي لازم و تغيير روش هاي آبياري مزرعه در جهت مقاوم به خشكسالي در نقاطي كه اين فرايند شدت بيشتري دارد، ابزاري حمايتي و بسيار مفيد است.
اين كارشناس كشاورزي با بيان اينكه نقش بيمه در بخش كشاورزي بسيار كمرنگ است، گفت: دامنه عملكرد بيمه مي بايست با تحت پوشش قرار دادن محصولات كشاورزي آسيب پذير از خشكسالي، گسترش و توسعه يابد.
يعقوبي افزود: دولت مي تواند با جبران خسارات موردي در اين قبيل نقاط و تمديد موعد پرداخت وام ها، كشاورزان را در افزايش توليد و ادامه فعاليت ترغيب و تشويق كند./س