یک عضو مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا با اشاره به نقش تغذیه در کنترل تخمدان پلی کیستیک گفت: داشتن آگاهی از برنامه غذایی در کنترل تخمدان پلی کیستیک موثر است.

به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر لادن گیاهی، متخصص تغذیه و عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا با بیان اینکه حدود 50 تا 70 درصد از مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک، چاق هستند، ادامه داد: به علاوه مقاومت به انسولین، هیپرانسولینمی، دیابت نوع دو، اختلال چربی های خون و فشارخون بالا به همراه افزایش وزن، از نشانه های مهم این سندرم هستند و تنها 5 تا 10 درصد کاهش وزن می تواند تأثیر چشمگیری بر کنترل علائم این بیماری داشته باشد.
 
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف بدون کنترل و بیش از حد منابع کربوهیدرات ها (انواع نان های سفید، بیسکوئیت، شیرینی و برنج سفید) بدون احساس سیری کامل از شکایت های شایع زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک است، افزود: بالا رفتن ناگهانی و شدید هورمون انسولین باعث ذخیره چربی در سلولها می شود بنابراین پائین نگه داشتن سطح انسولین می تواند به کاهش وزن تدریجی و بهبود نشانه های این بیماری کمک کند.
 
وی با توصیه به مبتلایان به این بیماری، مبنی بر اینکه هرگز به فکر حذف کامل منابع غذایی کربوهیدراتی از برنامه غذایی خود نباشید، گفت: انرژی پایه مورد نیاز بدن فرد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز باید مانند سایر افراد از کربوهیدرات ها تأمین شود، اما نکته مهم، نوع، مقدار و ترکیب کربوهیدرات های دریافتی است. استفاده از رژیم های پر پروتئین و کم کربوهیدرات در مبتلایان به این سندرم به هیچ وجه توصیه نمی شود.
 
دکتر گیاهی تاکید کرد: مبتلایان به این بیماری نباید کمتر از 3 ساعت بین وعده های اصلی غذا و میان وعده ها فاصله بگذارند و هرگز وعده شام را به طور کامل حذف نکنند.
 
 وی جایگزین کردن سبزیجات نشاسته ای را با سبزیجات غیر نشاسته ای و استفاده از نان و ماکارونی سبوس دار را در رژیم غذایی مبتلایان به این سندرم مفید دانست و افزود: استفاده از میوه های تازه یا یخ زده به جای آب میوه های صنعتی و مصرف غلات بدون شکر و حاوی فیبر بالا در وعده صبحانه برای مبتلایان به این بیماری مفید است. /عط
 


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار