به گزارش
باشگاه خبرنگاران از روابط عمومی مجموعه سعدآباد؛ لادن تاج بخشیان با اعلام اين خبر گفت: این اسناد که پیش از این اکثرا بصورت پراکنده و حتی فراموش شده در مجموعه سعدآباد موجود بودند، پس از جمع آوری و ساماندهی، پاکسازی و شناسنامه دار شدند و اینک بخش کوچکی از این اسناد ارزشمند در قالب موزه اسناد و مدارک تاریخی سعدآباد به زودی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می گیرد.
مسئول موزه اسناد و مدارک تاریخی سعدآباد با بیان اینکه تأسیس و راه اندازی این موزه حاصل پنج سال تلاش بی شائبه کارکنان مرکز اسناد مجموعه می باشد، اظهار داشت: این موزه با هدف آشنایی بیشتر بازدید کنندگان با بخشی از اتفاقات و رویدادهای تاریخ معاصر ایران که بیشتر در مجموعه کاخ های سعدآباد رخ داده ،ایجاد گردیده است.
وی در خصوص مراحل آماده سازی ساختمان موزه توضیح داد: کلیه امور مرمتی ساختمان شامل نقاشی دیوارها و امور حفاظتی از قبیل نصب قفل و حفاظ پنجره ها ،نصب دوربین مداربسته به همت واحد تاسیسات مجموعه طی دوماه انجام شد و همچنین طی سه ماه انتخاب آثار موزه و چیدمان آنها،ساخت و انتقال ویترین ها ،نورپردازی و...صورت پذیرفت .
تاجبخشیان با اشاره به مجاورت وزارت دربار وقت با کاخ های سعدآباد افزود: در واقع بخشی از این اسناد مربوط به بایگانی وزارتخانه دربار بوده که اینک تعدادی از این اسناد انتخاب و در فضاهای مختلف موزه اسناد و مدارک چیده شده اند و ما را با بخشی از وظایف و عملکرد های این وزارتخانه آشنا می کنند.
این مسئول ، اسناد و مکاتبات اداری ، نحوه نگارش نامه ها، اموال و دارایی های خانواده دربار، امور رسیدگی به کاخ ها،نمایش انواع مهرها و آلبوم ها را از اسنادی برشمرد که در این موزه به نمایش در می آید.
گفتنی است ساختمان این موزه در نزدیکی درب ورودی زعفرانیه و بین کاخ وزارت دربار (موزه هنرهای زیبا) و کاخ سفید(موزه ملت) واقع شده است که پیش از این محل استقرار و استفاده گارد جاویدان در دوره پهلوی بوده است./م