شیرین قاضیانی، کارشناس ارشد پرستاری در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود:کودکان از گروههای در معرض خطر مسمومیت در سراسر جهان می باشند و مسمومیت یکی از اورژانس های پزشکی کودکان تلقی می شود،بیش از %50 مسمومیت ها در کودکان اتفاق می افتد.
وی گفت: مسمومیت ها در ایران نیز از شیوع بالایی برخوردار می باشند که با توجه به شرایط جغرافیايی و فرهنگی محل زندگی ،ماده مسمومیت زا، نوع مسمومیت،سن مسمومیت و... در نقاط مختلف جغرافیایی تفاوتهای قابل بحثی با یکدیگر می توانند داشته باشند.
قاضیانی تصریح کرد: امروزه با توجه به رشد سریع جوامع شهری ،صنعتی شدن و سهولت دسترسی به انواع داروها و مواد شیمیایی ،بررسی اپیدمیولوژیک مسمومیت ها را در کشور ضروری می کند.
این کارشناس ارشد پرستاری اظهار کرد: مسمومیت یکی از شایعترین اورژانس های کودکان می باشد، کنترل و برنامه ریزی های بالینی در زمینه مسمومیت کودکان براساس مطالعات اپیدمیولوژیک پی ریزی می گردد. عوامل شايع مسموميت حاد کودکان در هر منطقه به خاطر تفاوتهاي فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي متغير است. افزايش توليد و توزيع فرآوردههاي دارويي و شيميايي جديد شيوع عوامل مسموميت را تغيير ميدهند
باتوجه به شيوع بالاي مسموميت در كودكان بايد زمينه شناخت و كنترل و پيشگیري ازمسموميت توسعه يابد و تمام تلاش ها بر روي سه عامل اصلي پيشگيري از مسموميت ، برخورد با مسمومين و درمان آن پيگيري بيماران پس از رفع مسموميت و جلوگيري از عوارض آن متمركز شود./ح