محمود اعلايي مديرعامل انفورماتيک راهبر در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با بيان اين مطلب گفت: بيش از يک سال است که طرح شبنم به عنوان طرح ملي در خصوص اقلام اجرا مي شود.
وي با تاکيد بر اينکه موضوع طرح شبنم در کشور مسکوت نبوده و بنابر درخواست افراد مدتي تمديد شد افزود: هر مرحله داراي 2 بخش بود که گام نخست واردات کالاها و نيز کالاهايي که قبل از آن تاريخ وارد شده بود هنوز به دست مصرف نرسيده بود شناسايي شدند.
اعلايي اظهار داشت: مرحله نخست که در سال 90 شروع شد تا اوايل ارديبهشت ماه بيش از 112 ميليون کالا کدگذاري شدند.
مدير طرح شبنم اضافه کرد: مرحله دوم طرح شبنم از تاريخ 91.7.1 شروع مي شود و افراد مکلف هستند کالاهايي که مشمول اين طرح را به اتحاديه خودشان معرفي و فرم مورد نظر را پر کنند و کالاهايي که با اصالت و شرايط را داشته باشند، همچنين از مبادي رسمي وارد کشور شدند برچسب زده شود.
وي تاکيد کرد: کدگذاري کالاها شبيه پلاک ماشين است به ازاي هر قلم يک کد توليد مي شود و ارزش افزوده ندارد و نمي شود جعل کرد.
اعلايي تصريح کرد: در مرحله اول لوازم خانگي، رايانه و مشتقات آن، تجهيزات پزشکي، لوازم بهداشتي و گوشي تلفن همراه کدگذاري شدند و در مرحله دوم تمام کالاها از جمله کيف و کفش، لوازم بهداشتي ساختمان، اسباب بازي، لوازم بهداشتي و آرايش به اضافه 5 قلم کالاي مرحله اول هستند.
وي گفت: طرح شبنم مرحله ديگري هم دارد که در مقطع ديگر شروع خواهد شد و با شناسنامه دار کردن کالاها حجم قاچاق در کشور کاهش پيدا مي کند.
لازم به ذکر است، دو ماه فرصت است که کالاها را کدگذاري کنند و اگر کسي قصور کند جريمه نقدي مي شود و يا کالايش ضبط خواهد شد./س