آنگاه که دختری به دنیا می آید، خداوند فرشته ای را مأمور می کند تا بال خود را بر سر و سینه نوزاد دختر بگستراند و بگوید: او دختری ناتوان و ضعیف است؛ هر کس او را کمک کند، تا روز قیامت مورد توجّه خداوند خواهد بود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از کرمان:

تاریخ چشم به راه فاطمه ای دیگر است ، انتظار به سر می آید و شمیم دلنوازی ، خانه خورشید را فرا می گیرد،خنکای حضور دوباره فاطمه (س) در فضای مدینه جاری می شود و کوثر فاطمی، جوشیدن می گیرد.
حضرت فاطمه معصومه (س) در روز اول ذیقعده سال 173 هجری، در شهر مدینه چشم به جهان گشود. این بانوی بزرگوار، از همان آغاز، در محیطی پرورش یافت که پدر و مادر و فرزندان، همه به فضایل اخلاقی آراسته بودند.

 عبادت و زهد، پارسایی و تقوا، راستگویی و بردباری، استقامت دربرابر ناملایمات، بخشندگی و پاکدامنی و نیز یاد خدا، از صفات برجسته این خاندان پاک سیرت و نیکو سرشت به شمار می رفت. پدران این خاندان، همه برگزیدگان و پیشوایان هدایت، گوهرهای تابناک امامت و سکان داران کشتی انسانیت بودند.
حضرت معصومه (س) در خاندانی که سرچشمه علم و تقوا و فضایل اخلاقی بود،پرورش یافت. پس از آنکه پدر بزرگوار آن بانوی گرامی به شهادت رسید، فرزند ارجمند آن امام، یعنی حضرت رضا (ع) عهده دار امر تعلیم و تربیت خواهران و برادران خود شد ومخارج آنان را نیز بر عهده گرفت.
در اثر توجهات زیاد آن حضرت، هر یک از فرزندان امام کاظم (ع) به مقامی والا دست یافتند و زبانزد همگان گشتند.

 ابن صباغ ملکی در این باره می گوید: «هر یک از فرزندان ابی الحسن موسی معروف به کاظم، فضیلتی مشهور دارد». بدون تردید بعد از حضرت رضا (ع) در میان فرزندان امام کاظم (ع)، حضرت معصومه (س) از نظر علمی و اخلاقی، والا مقام ترین آنان است. این حقیقت از اسامی،لقب ها، تعریف ها و توصیفاتی که ائمه اطهار (ع) از ایشان نموده اند، آشکار است واین حقیقت روشن می سازد که ایشان نیز چون حضرت زینب (س) « عالمه غیر معلمه» بوده است.

مقام علمی حضرت معصومه (س)
حضرت معصومه (س) از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشیع است و مقام علمی بلندی دارد.

 نقل شده که روزی جمعی از شیعیان، به قصد دیدار حضرت موسی بن جعفر (ع) و پرسیدن پرسش هایی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند. چون امام کاظم (ع) در مسافرت بود، پرسش های خود را به حضرت معصومه (س) که در آن هنگام کودکی خردسال بیش نبود، تحویل دادند. فردای آن روز برای بار دیگر به منزل امام رفتند، ولی هنوز ایشان از سفر برنگشته بود. پس به ناچار،پرسش های خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدی به خدمت امام برسند، غافل از این که حضرت معصومه (س) جواب پرسش ها را نگاشته است. وقتی پاسخ ها را ملاحظه کردند، بسیارخوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان، شهر مدینه را ترک گفتند. از قضای روزگار دربین راه با امام موسی بن جعفر (ع) مواجه شده، ماجرای خویش را باز گفتند. وقتی امام پاسخ پرسش ها را مطالعه کردند، سه بار فرمود: پدرش فدایش.

فضائل زیارت حضرت معصومه (س)
درباره فضیلت زیارت حضرت معصومه (س) روایات فراوانی از پیشوایان معصوم رسیده است. از جمله، هنگامی که یکی از محدثان برجسته قم، به نام «سعد بن سعد» به محضر مقدس امام رضا (س) شرفیاب می شود، امام هشتم خطاب به ایشان می فرماید: «ای سعد! از ما در نزد شما قبری است». سعد می گوید: فدایت شوم! آیا قبر فاطمه دختر موسی بن جعفر (س) را می فرمایید؟ می فرماید:« آری، هر کس او را زیارت کند، در حالی که به حق او آگاه باشد، بهشت از آن اوست. »
پیشوای جهان تشیع امام جعفر صادق (س) نیز در این باره می فرماید: «هرکس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب گردد». و در حدیث دیگری آمده است: «زیارت او،هم سنگ بهشت است.»

دلایل معصومه نامیدن حضرت معصومه (س)
حضرت فاطمه معصومه (س) بانویی بهشتی، غرق در عبادت و نیایش، پیراسته از زشتی ها و شبنم معطر آفرینش است.

شاید یکی از دلایل «معصومه» نامیدن این بانو، آن باشد که عصمت مادرش حضرت زهرا (س) در اوتجلی یافته است، بر اساس پاره ای از روایات، این لقب از سوی امام رضا (ع) به این بانوی والامقام اسلام وارد شده است؛ چنان که فقیه بلند اندیش و سپید سیرت شیعه،علامه مجلسی (ع) در این باره می گوید: امام رضا (ع) در جایی فرمود: «هرکس معصومه رادر قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است.»

دلایل لقب کریمه اهل بیت به حضرت معصومه (س)
حضرت معصومه (س) در زبان دانشمندان و فقیهان گران قدر شیعه، به لقب «کریمه اهل بیت» یاد می شود. از میان بانوان اهل بیت، این نام زیبا تنها به آن حضرت اختصاص یافته است.

بر اساس رویای صادق و صحیح نسب شناس گرانقدر، مرحوم آیت الله مرعشی نجفی، این لقب از طرف امام صادق (ع) بر حضرت معصومه (س) اطلاق شده است، دراین رؤیا، امام صادق (ع) به آیت الله نجفی که با دعا و راز و نیاز، تلاش پیگیری رابرای یافتن قبر مطهر حضرت زهرا (س) آغاز کرده خطاب فرمود: برتو باد به کریمه اهل بیت.

اسامی و لقب های حضرت معصومه (س)
به طور کلی، سه زیارت نامه برای حضرت معصومه (س) ذکر شده که یکی از آن ها مشهور و دو تای دیگر غیر مشهور است. اسامی و لقب هایی که برای حضرت معصومه (س) در دو زیارت نامه غیر مشهور ذکر شده؛ به قرارذیل است: طاهره (پاکیزه)، حمیده (ستوده)؛ بِرّه (نیکوکار)؛ رشیده (حد یافته)؛ تقّیه (پرهیزگار)؛ رضّیه (خشنود از خدا)؛ مرضیّه (مورد رضایت خدا)؛ سیده صدیقه (بانویبسیار راستگو)؛ سیده رضیّه مرضّیه (بانوی خشنود خدا و مورد رضای او)؛ سیدةُ نساءالعالمین (سرور زنان عالم). هم چنین محدثّه و عابده از صفات و القابی است که برای حضرت معصومه (س) عنوان شده است.
فاطمه معصومه (س) از جهت شخصیت فردی و کمالات روحی، در بین فرزندان موسی بن جعفر (ع) بعد از برادرش، علی بن موسی الرضا (ع) در والاترین رتبه جای دارد. این درحالی است که بنا بر مستندات رجالی،فرزندان دختر امام کاظم (ع) دست کم هجده تن بوده اند و فاطمه در بین این همه بانوی گران قدر، سرآمد بوده است. حاج شیخ عباس قمی آنگاه که از دختران موسی بن جعفر (ع)سخن می گوید، درباره فاطمه معصومه (س) می نویسد: «بر حسب آنچه به ما رسیده، افضل آنها، سیده جلیله معظمه، فاطمه بنت امام موسی (ع) معروف به حضرت معصومه است.

فوت حضرت معصومه (س)

حضرت فاطمه (س) پس ازورود به شهر قم، تنها هفده روز در قید حیات بود و سپس دعوت حق را لبیک گفت و به سوی بهشت برین پرواز کرد. این حادثه در سال 201 هجری رخ داد.

نامگذاری روز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) به نام روز دختر

در فرهنگ اهل بیت علیهم السلام که ریشه در وحی و کلام الهی (قرآن) دارد، زنان و دختران از جایگاه خاصّی برخوردارند.  و امروز روز ولادت کریمه اهل بیت ، حضرت معصومه (س) است که با عنوان روز دختر نامگذاری شده است.

زنده به گور کردن دختران ، وحشيانه ترين پديده ى عصر جاهليت

حجت الاسلام عربپور ، مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به فرا رسیدن روز دختر ، به اهمیت دختر در اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: : از دردناك ترين و وحشيانه ترين پديده هاى عصر جاهليت عرب، پديده «زنده به گور کردن دختران» است كه در قرآن مجيد مكرر به آن اشاره شده است.

وی افزود: در جاهليت عرب، هنگامى كه وقت وضع حمل زن فرا مى رسيد، همسرش حفره اى در زمين حفر مى كرد و بالاى آن مى نشست، اگر نوزاد دختر بود، آن را در ميان حفره پرتاب مى كرد، و اگر پسر بود، آن را نگاه مى داشت.

عربپور به اهمیت دختر از دید حضرت محمد(ص) اشاره کرد و در ادامه بیان داشت: رسول اکرم در روزهایی که زنده به گور کردن در بین اعراب جاهلیت انجام می شد ، به حضرت فاطمه (س) خیلی احترام می گذاشت به طوریکه همیشه جلوی پایش برمی خواست.

سبب برتری مقام زن از مرد

امام جمعه موقت کرمان تصریح کرد: از نظر اسلام ارزش هر فرد (مرد یا زن‌) به اندازة تقوا و میزان تعهد وی در برابر دین و به مقدار تقیدش به احکام الهی است ‌، اما توجه خاص اسلام به ارزش وجودی زن به جهت روح لطیف و حساس او نقش مهم زن در حیات بشری است‌. وی خاطرنشان کرد: پرورش و تعالی جامعه در پناه تربیت صحیح افراد آن جامعه ممکن می‌باشد و آن هم مسئولیت خطیر مادران است و اسلام که دین هدایت و تربیت انسانهاست‌، عامل مهم در اصلاح افراد را تربیت و اصلاح زنان و مادران می‌داند و برای رسیدن به این مقصود، تأکید دارد که از سنین خردسالی باید به لطافت روحی دختران و تربیت و رشد آنها عنایت و توجه خاص شود.

وظایف دختران در جامعه ی امروز

عربپور با بیان وظایف یک دختر خوب در جامعه یادآور شد: هویت دختر مسلمان در حجاب و عفاف است نه در تبدیل شدن به یک کالای تماشایی و بی‌بندوباری.

وی رواج بی‌بندوباری و بی حجابی درجامعه را از توطئه‌های دشمنان علیه زنان دانست و یادآورشد: حجاب و عفاف است که باعث وقار و متانت زن مسلمان می‌شود.

عربپور تصریح کرد: امروز دختران و زنان ایرانی با حفظ حجاب و عفاف توانسته اند در تمام عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، علمی و فرهنگی و فناوری وارد شود و به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد.

معرفی یک دختر موفق

 اما  فاطمه السادات سادات حسینی دهنوی از دانش آموزان دبیرستان دخترانه فرهنگ ناحیه یک کرمان است که با کسب رتبه سوم کنکور در گروه آزمایشی علوم انسانی افتخاری دیگر برای دیار کریمان به ارمغان آورده است.

این دختر موفق ، لطف خدا ، زحمات پدر و مادر و مربیان و تلاش خود را عامل اصلی موفقیتش دانست و افزود: من خودم را به این موفقیت محدود نمی کنم بلکه این موفقیت برایم تنها ، نقطه ی شروعی برای ورود به دیگر عرصه هاست.

وی وظیفه ی دختران امروز را به عنوان مادران فردا سخت و حساس ذکر کرد و یادآور شد: دختران باید ابتدا جایگاه واقعیشان را در جامعه پیدا و سپس تلاش کنند تا در جامعه به آن دست یابند.
سلام بر این بانوی بزرگواراسلام از روز طلوع تا لحظه غروب و اینک باز درود بر روح تابناک معصومه (س) که اینک آفتاب حرم باصفایش، زمین قم را نورانی کرده است. سلام بر سالار دختران جهان و فرزند پیام آوران مهر و مهتران جوانان بهشتی.

 ای فاطمه! در روز قیامت، شفیع ما باش که تو در نزد خدا،جایگاهی ویژه برای شفاعت داری!/س

گزارش از : مریم بهادری

برچسب ها: گزارش ، روز ، دختر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.