کیلکا یا همان ریزه کولی از خانواده شگ ماهیان با نام علمی harengula dalicatula از آبزیان خزری است که مصارف غذایی و صنعتی دارد.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گیلان،در میان مردم ایران نام کیلکا تقریبا نامی ناآشناست.اگرچه کارشناسان،متخصصان فن و اهالی شمال ایران این ماهی را از لذیذترین ومفیدترین نوع ماهی از نظر ارزش غذایی می دانند.کیلکا از کوچکترین ماهیانی است که طولش به 12 تا 15 سانتی متر می رسد و از زیباترین ماهیان فلس دار به شمار می آید که تاکنون 3 گونه آن در دریای خزر شناسایی شده است.از فلس این ماهی رنگ مخصوص برای هواپیماها و موشکهای دوربرد ساخته می شود زیرا این رنگ در برابر گرما و سرما مقاومت بیشتری دارد.

صدف و مروارید مصنوعی از دیگر فرآورده های فلس کیلکا است.این ماهی بر روی تخته سنگهای کف دریا تخم ریزی می کند و بچه ماهی ها به سرعت رشد می کنند و همین تخم ریزی و تکثیر طبیعی در دریا یکی از دلایل بقای نسل آن است./ع

 

برچسب ها: کیلکا ، گیلان ، دانشنامه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.