به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان؛عبدالحميد تقيزاده با اشاره به اينكه طرح بنزينسازي پالايشگاه آبادان به سه فاز تقسيم شده است، گفت: فاز اول اين طرح سالگذشته با ظرفيت توليد چهار ميليون ليتر بنزين با اكتان 92 تا 93 به بهرهبرداري رسيد.
تقيزاده در مورد فاز دوم اين طرح نيز توضيحداد: در اين فاز سه واحد اكلاسيون و ايزومريزاسيون طراحي شده است كه اكتان بنزين توليدي از اين واحد 95 است و گاهي اكتان آن به 96 نيز رسيده است.
وي با اعلام اينكه اين واحد در حال حاضر پيش راهاندازي شده است، گفت: هماكنون امكان توليد 1.3 ميليون ليتر بنزين در اين واحد فراهم شده كه به تدريج اين واحد به ظرفيت توليد نهايي خواهد رسيد.
به گفته مدير مهندسي طرحهاي شركت نفت و پالايش آبادان، طرح بنزينسازي پالايشگاه آبادان بدون حضور حتي يك كارشناس خارجي و با استفاده از متخصصان داخلي تكميل و به بهره برداري رسيده است.
وي در مورد تكنولوژي مورد استفاده در اين طرح نيز توضيحداد: تكنولوژي اين طرح نمونه داخلي ندارد به همين دليل تلاش كرديم تكنولوژي مورد نظر از خارج وارد كنيم اما با توجه به شرايط و از دست دادن زمان تصميم گرفتيم كه اين كار توسط متخصصان داخلي صورت گيرد.
وي با تاكيد بر اينكه تكنولوژي مورد استفاده در واحد FGCCU با تكنولوژي روز دنيا فاصلهاي ندارد و حتي در كشور بينظير است، اظهاركرد: اجراي اين طرح مهندسي معكوس نيست چرا كه قسمتي از دانش مورد نياز در داخل وجود داشت.
تقيزاده در مورد طرح توليد پروپيلين نيز گفت: طراحي اين طرح 92 درصد، خريد كالا 95 درصد و ساختمان و نفت 80 درصد پيشرفت داشته است.
مدير مهندسي طرحهاي شركت نفت و پالايش آبادان ارزشافزوده روزانه واحد بنزين سازي پالايشگاه آبادان را صد هزار دلار عنوان كرد و افزود: در كل 850 ميليارد تومان هزينه اجراي اين طرح بود كه به تفكيك 437 ميليون يورو سرمايهگذاري ارزي و 240 ميليارد تومان سرمايهگذاري ريالي صورت گرفته است.
به گفته وي بيش از 60 درصد قطعات مورد نياز اين طرح ساخت داخل شده است./س