سید حسین سهمگین
در گفت و گو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج با بیان اینكه هم اكنون سهم منابع بانكی استان از سپرده كل كشور 4/ درصد است افزود: توسعه اقتصادی استان تنها با افزایش این میزان سپرده محقق می شود.
وی اظهار داشت: سرمایه گذاری در این استان رابطه مستقیمی با تسهیلات بانكی دارد و با افزایش یا كاهش تسهیلات اعطایی از سوی دولت، سرمایه گذاری نیز تغییر می كند.
سهمیگن با بیان اینكه رشد روز افزون دانش آموخته های دانشگاه ها لزوم اجرای برنامه های اشتغالزایی برای این افراد را دو چندان می كند، گفت: اجرای این برنامه ها در صورت افزایش سهم منابع بانكی تحقق خواهد یافت.
وی عنوان كرد: در سال گذشته تعهد اشتغال دولت در این استان 16 هزار و 503 شغل بود كه بیش از این مقدار هم محقق شد اما این میزان اشتغال جوابگوی نیازهای روزافزون جامعه نیست.
سهمگین با بیان اینكه نسبت مصارف به منابع بانكی در این استان نزدیك به 200 درصد است گفت:این رقم نشان دهنده نیاز روزافزون مردم به تسهیلات و پیشی گرفتن آن از منابع بانكهاست.
وی اظهار داشت: یكی دیگر از ویژگیهای اقتصاد این استان، بیشتر بودن مصارف مردم از درآمدشان است كه نشان دهنده پایین بودن میزان پس انداز است.
سهمیگن نبودن صنایع مادر را نیز از مشكلات توسعه اقتصادی استان دانست و گفت: اگر شركتهای دولتی به صورت صد درصدی در این استان سرمایه گذاری كنند طرح های بزرگ تولیدی صنعتی و صنایع مادر شكل خواهد گرفت.
وی اظهار داشت: با وجود اینكه دشمنان تلاش می كنند با تحریم، چرخهای تولید را متوقف كنند اما رشد سالانه صادارات این استان نشان می دهد كه این تحریم ها بی اثر است.
سهمیگن گفت: با بررسی های صورت گرفته مشخص شد نه تنها صادارات كالا به خارج متوقف نشده بلكه بیش از 20 درصد هم در ماه های اخیر افزایش داشته است.
وی افزود: مسوولان این استان همواره و با برگزاری همایش ها و نشست های دوجانبه و چندجانبه سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری در این استان دعوت كرده اند.
سهمگین معتقد است، این استان به دلیل داشتن 10 درصد آبهای كشور، 25 درصد تولید نفت و گاز كشور، 40 درصد داروهای گیاهی ایران، نزدیكی به قطب های صنعتی و جمعیتی كشور و بنادر جنوبی، تنوع آب وهوایی ، 283 جاذبه طبیعی بكر و 900 میلیون تن كانی معدنی بستر مناسبی برای جذب سرمایه گذاری و توسعه دارد./س