به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛دکتر رسول دشتی با باین این مطلب افزود: ویتامین ها و املاح در لایه های بیرونی گندم هستند و بخش اعظم این مواد مغذی طی عملیات تولید آرد حذف خواهند شد در نتیجه از کیفیت تغذیه ای آرد کاسته می شود.
وی ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته ویتامین های گروه ب برای بهبود ارزش تغذیه آرد به آن افزوده می شوند که به این عمل غنی سازی گفته می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: گندم از بزرگ ترین نعمت ها و نان یکی از مطبوع ترین و لذیذترین مواد غذایی مصرفی در بسیاری از جوامع سنتی و صنعتی است و به علت امکان کشت در اکثر نقاط جهان از خواص منحصر بفرد تغذیه ای برخوردار است.
دشتی گندم را، منبع خوبی از ویتامین های تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، توکوفرول، آهن، روی، اسیدفولیک و ویتامین E برشمرد و گفت: همه این ویتامین ها در لایه خارجی گندم یعنی سبوس قرار دارند.
وی همچنین به نیاز روزانه انسان به فیبرموجود در نان اشاره و افزود: براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان فیبر مورد نیاز هر نفر در روز حداقل 30 گرم است تا از ابتلا به بیماری ها مصون بماند که 15 گرم آن بایستی از طریق نان های سبوس دار و 15 گرم بقیه از طریق مصرف انواع سبزی، میوه و حبوبات تأمین شود.
وی تاکید کرد: در جریان سبوس گیری شش درصد کلسیم،77 درصد منیزیم، 78 درصد روی، 89 درصد کبالت، 98 درصد ویتامین TE و 80 درصد ویتامین های ب1 ، ب3 و حدود 75 درصد اسیدفولیک و مقادیر زیادی فیبر از بین می رود که با این اقدام ها و جدا شدن سبوس از گندم 85 درصد املاح معدنی گندم دور ریز می شود.
وی از مدیران دستگاه های اجرایی و رسانه ها خواست که در خصوص استفاده و ترویج فرهنگ مصرف استفاده از نان های سبوس دار به منظور حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری های داخلی و انواع سرطان ها اطلاع رسانی کنند. /س