معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: نان سبوس دار جایگزین مناسب نان سفید در تغذیه ‏مردم باید باشد تا سلامتی آنان حفظ شود.‏

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛دکتر رسول دشتی با باین این مطلب  افزود: ویتامین ها و املاح در لایه های ‏بیرونی گندم هستند و بخش اعظم این مواد مغذی طی عملیات تولید آرد حذف خواهند شد در نتیجه از ‏کیفیت تغذیه ای آرد کاسته می شود.‏
وی ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته ویتامین های گروه ب برای بهبود ارزش تغذیه آرد به آن افزوده می ‏شوند که به این عمل غنی سازی گفته می شود.‏
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: گندم از بزرگ ترین نعمت ها و نان یکی از مطبوع ‏ترین و لذیذترین مواد غذایی مصرفی در بسیاری از جوامع سنتی و صنعتی است و به علت امکان کشت در ‏اکثر نقاط جهان از خواص منحصر بفرد تغذیه ای برخوردار است.‏
دشتی گندم را، منبع خوبی از ویتامین های تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، توکوفرول، آهن، ‏روی، اسیدفولیک و ویتامین ‏E‏ برشمرد و گفت: همه این ویتامین ها در لایه خارجی گندم یعنی سبوس قرار ‏دارند.‏
وی همچنین به نیاز روزانه انسان به فیبرموجود در نان اشاره و افزود: براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی ‏میزان فیبر مورد نیاز هر نفر در روز حداقل 30 گرم است تا از ابتلا به بیماری ها مصون بماند که 15 گرم آن ‏بایستی از طریق نان های سبوس دار و 15 گرم بقیه از طریق مصرف انواع سبزی، میوه و حبوبات تأمین شود.‏
وی تاکید کرد: در جریان سبوس گیری شش درصد کلسیم،77 درصد منیزیم، 78 درصد روی، 89 درصد ‏کبالت، 98 درصد ویتامین ‏TE‏ و 80 درصد ویتامین های ب1 ، ب3 و حدود 75 درصد اسیدفولیک و ‏مقادیر زیادی فیبر از بین می رود که با این اقدام ها و جدا شدن سبوس از گندم 85 درصد املاح معدنی ‏گندم دور ریز می شود.‏
وی از مدیران دستگاه های اجرایی و رسانه ها خواست که در خصوص استفاده و ترویج فرهنگ مصرف ‏استفاده از نان های سبوس دار به منظور حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری های داخلی و انواع سرطان ها ‏اطلاع رسانی کنند. ‏/س
برچسب ها: مصرف ، نان ، سبوس دار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.