موارد زير را بخوانيد و با ويژگيهاي خريد برخي از ميوهها و سبزيجات آشنا شويد:
پياز: در سه رنگ سفيد، صورتي متمايل به بنفش و قرمز موجود است. صورتي و قرمز رطوبت كمتر و عطر و تندي بيشتري دارند. سفيد آبدارتر و معمولاً شيرينتر است و به همين دليل نرمتر بوده، زودتر كپك ميزند. هر سه بايد پوستي خشك داشته باشند. اگر پوستشان جدا شده باشد نشانه ماندگي است. دقت كنيد سبز نباشند و جوانه نزده باشند. پياز بنفش مناسب براي غذاهاي سرخ كردني و تهيه پيازداغ و سفيد براي تهيه سالاد و همراه با كباب استفاده ميشود.
قارچ: پايه و كلاهك آن بايد كاملاً به هم چسبيده و يكدست باشد و لكه و تركي در آن ديده نشود.
گلابي: اندكي فشار بر آن وارد كنيد اگر نرم باشد نشانه رسيدگي و پرآبي آن است.
كاهو: وسط آن را حتما نگاه كنيد تا در صورت وجود آفت و شته پولتان هدر نرفته باشد. هر چه ساقه كوتاه و نازك باشد كاهو جوانتر است و برگهايش نيز نازكتر وخوشخوراكتر.
بادمجان: پوست بنفش متمايل به تيره، خوشرنگ، براق و صاف دارد، نه چروك و نرم. در صورت ماليدن آنها به هم بايد صداي قژقژ به گوش برسد.
گريپفروت: هر چه پوست آن كلفتتر باشد پرآبتر است. انتهاي آن را كه زماني به ساقه متصل ميشده بررسي كنيد؛ اگر برآمده، ناصاف و پرچين و شكن بود، نشانه ضخامت پوست آن و در نتيجه پرآبي و رسيدگي گريپفروت است.
فلفل دلمهاي: بايد مثل بادمجان پوستي صاف و سفت داشته باشد. نرمي و چروك بر پوست آن نشانه ماندگي است.
خيار: خيارهاي قلمي، سفت و يكدست بهترند. رنگ هر دو نوع بايد سبز و فقط اندكي متمايل به تيرگي باشد. رنگهاي زرد يا خيلي تيره مرغوب نيستند. دقت كنيد شل و چروكيده نباشند.
هويج: بايد سفت، قلمي و بدون وجود شكاف يا ترك باشد. هر قدر نارنجيتر باشد مغذيتر است.
انبه: در رنگهايي ميان زرد و سبز موجود است. بوي انبه رسيده كاملا معلوم است و اگر محل اتصال آن به درخت را بو كنيد، بوي بيشتري ميدهد. انبه رسيده و شيرين نرم است و پوستي صاف دارد. پوست چروكيده نشانه ماندگي است. اگر كمي كالتر بخريد، ماندگارتر است و در هواي گرم رسيده ميشود./س