همدان با تلاش صنعتگران توانمند و ظرفیت‌های عظیم اقتصادی به یکی از قطب‌های مهم صنعت سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی کشور تبدیل شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا ایروانی _ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان در همایش ملی گوهرسنگ‌ها گفت: اکنون هدف ما استفاده بهینه از ظرفیت‌های این صنعت و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی است تا همزمان با معرفی این گوهرسنگ‌های طبیعی، زمینه‌ساز رونق اقتصادی و توسعه پایدار در استان باشیم.

رحیم مرتضایی افزود: در صورتی که فناوری‌های نوین توسعه یابد و برند‌های معتبر در این حوزه ایجاد شود، همدان قادر خواهد بود نقش مؤثری در تأمین نیاز‌های بازار داخلی و جهانی ایفا کرده و از این طریق علاوه بر حمایت از تولیدات داخلی، بستر اشتغال و رونق اقتصادی را فراهم کند.

او به سند توسعه گوهرسنگ‌ها که توسط ایمیدرو تدوین شده اشاره وتاکید کرد: مطابق این سند، هدف‌گذاری شده که ایران تا سال ۱۴۱۰، سهم حدود ۲ درصد از ارزش بازار جهانی گوهرسنگ‌ها و یک درصد از بازار جهانی جواهرات را به خود اختصاص دهد.

رئیس اتاق بازرگانی همدان افزود: استان همدان با داشتن بیشترین تعداد کانی‌های کشف شده در این حوزه، پتانسیل بالایی برای تحقق این هدف‌ها دارد.

مرتضایی همچنین به کشف کانی‌های جدید در استان اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین کشفیات اخیر در همدان، اسپدومن یا کنزایت است که علاوه بر ارزش جواهرشناسی، به عنوان کانی‌های مادر لیتیوم نیز شناخته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت بالای استان همدان در حوزه گوهرسنگ‌ها، پیشنهاد می‌شود که اولین شهرک تخصصی گوهرسنگ‌ها در استان ایجاد شود تا بتوان از این ظرفیت برای رونق صنعت و اشتغال‌زایی بهره‌برداری کرد.

همایش ملی گوهرسنگ‌ها در همدان آغاز شده و تا دوم اسفند ماه ادامه دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۴:۰۰ ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
ملایر