به گزارش خبرنگارکلينيک باشگاه خبرنگاران؛ مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولاً 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار می گیرد و پرورش آن آسان تر است. امروزه روسیه و آلمان بزرگ ترین تولید کنندگان سیب زمینی هستند.
سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین C بالایی است و هر 100 گرم سیب زمینی 20 تا 25 میلی گرم
ویتامین C دارد و برای تامین ویتامین C مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین C آن به هدر می رود. برای اینکه سیب زمینی ویتامین C کمتری را از دست بدهد ، سعی کنید آن را در مقدارهای کم خریداری و نگهداری کنید و آن را با پوست بپزید . برای پخت ، اول آب را در ظرف جوش بیاورید. بعد سیب زمینی ها را در آن بیاندازید و پس از پخت آنها را از آب خارج کنید و نگذارید در آب گرم بمانند. سیب زمینی علاوه بر ویتامینC حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم .فسفر ، آهن و منیزیم است.
سيب زميني آب پز بخوريدسیب زمینی یك منبع غذایی عامه پسند است. متاسفانه اكثر مردم سیبزمینی را
به صورت سرخكرده در روغن فراوان یا چیپس سیبزمینی و حتی سیب زمینی پخته
را همراه با چربیهایی مثل كره، خامه ترش، پنیر ذوب شده میخورند. این كار
حتی سیب زمینی پخته را عاملی برای بروز حمله قلبی میسازد. ازافزودن چربی
اضافه و سرخ كردن آن اجتناب كنید. سیب زمینی پخته یك غذای استثنایی مفید با
كالری كم، فیبر غذایی بالاست كه قدرت دفاعی چشمگیری در برابر بیماریهای ـ
قلبی عروقی و سرطان دارد.
سیب زمینی پخته شده یا کباب شده با پوست، بیشترین مقدار ویتامین ها را داراست.سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین B6 است. یک فنجان سیب زمینی پخته 21 درصد B6 مورد نیاز روزانه شما را تامین می کند.
پس بهتر است حتماً در رژیمشان از آن استفاده کنند. B6 در جلوگیری از سرطان نیز مفید است. پس بهتر است بزرگسالان و افراد مسن حداقل هفته ای یک بار سیب زمینی را جایگزین دیگر مواد نشاسته ای کنند.
خواص داروئي:
1) برگ و ميوه سيب زميني بعلت داتشتن سولانين مخدر و آرام بخش است .
2)سيب زميني بعلت داشتن ويتامين C زياد براي مقابله با بيماري اسكوربيت بكار مي رود .
3)
براي تسكين سوختگي ها ، سيب زميني خام را رنده كرده و به عنوان ضماد روي
قسمت سوختگي بگذاريد و هر چند دقيقه آنرا عوض كنيد و ضماد تازه روي آن قرار
دهيد.
4)سيب زميني داراي آنزيم مهار كننده مي باشد بنابراين ضد سرطان
وضد ويروس است.
5)پوست
سيب زميني مانند پوست ميوه ها وسبزيجات داراي ماده
آنتي اكسيدان است
بنابراين از پير شدن سلولها و نيز از بوجود آمدن سلولهاي سرطاني جلوگيري مي
كند.
6)سيب زميني بهترين دارو براي آنهايي است كه بدنشان اسيدي است و اينگونه اشخاص بايدسيب
زميني
را با پوست و با بخار پخته و بخورند زيرا سيب زميني آب پز وسرخ شده برعكس
سيب زميني با بخار پخته شده توليد اسيد در بدن مي كند .
7)سيب
زميني داروي خوبي براي از بين بردن تورم است . براي اين منظور سيب زميني را
طبقه طبقه كرده و در سوپ بياندازيد و بگذاريد تقريبا نيم پز شده و سپس
آنرابخوريد .
8)سيب زميني بعلت دارا بودن پتاسيم زياد تميز كننده كبد نيز مي باشد.
9)سيب زميني بدن را جوان مي كند.
10)سيب زميني داروي بيماريهاي قلب نيز مي باشد.
11)سيب زميني قرمز درمان كننده بواسير خوني و دردناك است./عط