به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان، طبق پیش بینی های انجام گرفته امسال افزون بر 200 هزار تن ذرت دانه ای از مزارع كشاورزی شهرستان شوش برداشت می شود.
رییس نظام صنفی كشاورزی شوش در گفت و گو با خبرنگاران دراین باره اظهار داشت: در سال گذشته در چنین زمانی افزون بر 42 هزار هكتار زمین زیر كشت بذر ذرت رفت كه امسال این میزان به دلیل كاهش 50 درصدی سهمیه آب به 30 هزار هكتار كاهش یافت .
' عبدالرحیم رحیمی ' با قدردانی از تلاش ذرت كاران شهرستان شوش گفت : كم آبی و همچنین پاره ای مشكلات ازجمله افزایش قیمت بذرذرت و كود كه امری سراسری بود درعزم ذرت كاران كوشای این خطه برای تولید اثری نداشت .
رییس نظام صنفی كشاورزی شوش با اشاره به قیمت كود در بازارآزاد به قیمت 350 هزار ریال افزود: این افزایش قیمت ها، نرخ تمام شده محصول تولیدی را بسیار افزایش می دهد و باعث گرانی محصول كشاورزی تولیدی در بازار و یا ایجاد ضرر برای كشاورزان را موجب خواهد شد.
رییس نظام صنفی كشاورزی شوش بیان داشت: آزاد سازی قیمت ها بر اساس قانون هدفمندی یارانه ها در بخش كشاورزی خوزستان باید بهتر كنترل می شد تا گرانی در بازار نهاده های كشاورزی ایجاد نشود و كشاورزان قادر به خرید مواد اولیه كشاورزی باشند.
وی بیان داشت: با فراز و نشیبی كه شهرستان شوش در ماه گذشته برای دریافت بذر ذرت روبرو بود از 750 تن بذر مورد نیاز 42 هزار هكتار زمین ، تنها 185 تن ذرت از سوی سازمان جهاد كشاورزی به صورت تعاونی به این شهرستان ارسال شد و باقی بذر مورد نیاز ذرت به صورت آزاد و با قیمت بالا و بدون مرغوبیت لازم توسط كشاورزان این شهرستان از واسطه ها خریداری شد.
این مقام مسوول بیان داشت: این در حالی است كه بذر هایی كه در بازار آزاد فروخته شده پس از كاشت به دلیل نامرغوب بودن برای كشاورزان هزینه های دو چندان را به بارآوردند.
**برداشت 200 هزار تن ذرت ازشهرستان شوش درسال جاری
شهرستان شوش در بحث كشاورزی همواره بهترین مقام های استان را شامل خود كرده و از جمله شهرستان هایی است كه بازار استان را در بخش كشاورزی تغذیه می كند.
مدیر جهادكشاورزی شهرستان شوش گفت: امسال با وجود برخی مشكلات ، تمامی نهاده های كشاورزی مورد نیاز تامین شد.
'منوچهر قاسمی' پیش بینی كرد كه امسال 200 هزار تن ذرت از سطح مزارع شهرستان شوش برداشت شود.
وی با اشاره به اینكه مشكلی برای تامین كود در شوش وجود نداشت خاطرنشان كرد: كود مورد نیاز كشاورزان از سوی جهاد تامین شد و در بازار شوش تزریق شد.
وی با اشاره به اینكه در سال جاری سطوح كشت ناظران ذرت تعیین و نظارت بر مزارع از تیرماه آغاز شده به طرح های الگویی كشت محصول ذرت اشاره كرد و افزود: مقایسه اثربخشی تغذیه ذرت، كاهش فواصل ردیف های كاشت از 75 سانت به 55 سانت، مقایسه روش های مختلف كاشت، میزان اثربخشی اختلاط سموم علف كش با كودهای ریز مغذی در گروههای مختلف، رسیدگی مقایسه روند روش های مختلف آبیاری و كاشت حفاظتی و نیمه حفاظتی در اراضی تحت نظارت از جمله طرح های الگویی است كه به اجرا درآمده است.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان شوش هدف از اجرای مزارع الگویی را ترویج شیوه های نوین كشت، مقایسه ارقام ذرت و اجرای مزارع تحقیقاتی اعلام كرد.
**تولید 760 هزار تن ذرت در سال 91
' كیخسرو چنگلوایی' در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: امسال علیرغم وجود برخی از محدودیت ها از جمله تخصیص نیافتن كامل آب به شبكه های اصلی آبیاری برخی از رودخانه ها و همچنین مشكلات نسبی حاد در زمینه تامین بذر هیبرید به ویژه بذر تولید داخل میزان كاشت ذرت در استان بسیار مناسب بوده است.
وی گفت: تا كنون 105 هزار و 500 هكتار از اراضی زمین های كشاورزی استان زیر كشت ذرت رفته است و پیش بینی می شود تا پایان زمان كاشت این بذر این میزان اراضی به 112 هزار هكتار نیز افزایش یابد.
این مقام مسوول بیان داشت: سهم امسال استان در تولید این محصول در كل كشور 40 درصد برآورد شده است.
چنگلوایی با اشاره به برنامه ریزی های استان در تولید هر چه بیشتر ذرت بیان داشت: از جمله اقدامات بسیار مهمی كه در این زمینه انجام شده است بومی سازی تولید بذر ذرت هیبرید است كه واردات آن از سایر استان ها مشكلاتی را طی سال های گذشته برای كشت ذرت در پی داشته است.
وی بیان داشت: پیش بینی می شود با استفاده ی بیشتر از ظرفیت های موجود و اجرای مفاد طرح سفر مقام معظم رهبری، استان با تولید یك میلیون و 500 هزار تن ذرت دانه ای بخش عمده ی تولید كشور را به خود اختصاص دهد.
این مقام مسوول افزود: شهرستان شوش از جمله شهرستان هایی است كه همه ساله بیشترین تولید گندم و ذرت را دارد و امسال با وجود تمام مشكلات و خشكسالی های موجود در استان بذر مورد نیاز كشاورزان این شهرستان تامین شد و جهاد كشاورزی استان تلاش داشته تا بذر ذرت و سایر نهادهای كشاورزی این شهرستان را تامین كند.
وی بیان داشت : شوش مقام دوم را دردریافت تسهیلات كشاورزی دراستان كسب كرده است.
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان با اشاره به طرح های كشاورزی كه در این شهرستان در دست اجرا است افزود: امسال بحث كشاورزی چه در زمینه ایجاد اشتغال و چه افزایش تولید محصولات كشاورزی بسیار مورد توجه قرارگرفته و در كنار طرح هایی كه در سایر شهرستان های استان در حال اجرا است در شهرستان شوش نیز 173طرح با 400 میلیارد ریال تسهیلات برای اجرای این طرح ها اختصاص یافت.
چنگلوایی افزود: این تسهیلات در قالب زراعت ،باغبانی،شیلات وآبزیان، صنایع تبدیلی و تكمیلی،دام طیوروفرآوری است كه با سود هفت درصد و بازپرداخت هفت تا 15سال می باشد.
وی افزود: تاكنون110 میلیارد ریال تسهیلات به 29 متقاضی طرح های مزبور در شوش پرداخت شده است.
رییس سازمان جهاد كشاورزی خوزستان گفت: با تصویب اجرای 23 طرح كشاورزی امسال در شوش میزان تسهیلات به 650 میلیارد ریال خواهدرسید. /س