به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به
نقل از وبدا؛ دكتر زهرا عبداللهي، سرپرست دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت
بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: شير مادر منبع
مهم دريافت پروتئين، چربي، كلسيم و ويتامين ها براي كودك است و به دليل
اين كه كودك در اين سن، بسيار پر تحرك و فعال است و با دست زدن به همه جا و
همه چيز خود را به سهولت در معرض آلودگي ها و در نتيجه بيماري ها قرار مي
دهد، مواد ايمني بخش موجود در شير مادر نقش حفاظتي بسيار مهمي براي كودك
ايفا مي كند.
دكتر زهرا عبداللهي افزود: تغذيه كودك با شير مادر در
سال دوم زندگي، وي را تا حدود بسيار زيادي از ابتلا به اسهال، عفونت
دستگاه تنفسي، عفونت گوش، عفونت دستگاه ادراري و امثال آن محافظت مي كند
اين حفاظت در مقابل بيماري هاي غير عفوني نظير آسم، آلرژي، ديابت نوجواني و
بعضي از سرطان هاي دوران كودكي نيز وجود دارد.
وي تصريح كرد: نقش
بسيار ارزنده تغذيه با شير مادر در امر تكامل عصبي و رواني كودك كه در سال
اول زندگي آغاز شده بود با تداوم تغذيه با شير مادر در سال دوم زندگي
استمرار پيدا مي كند.
اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد: اغلب كودكان در
ايام بيماري به ويژه در جريان اسهال، استفراغ و تب كم اشتها هستند ولي
معمولا اشتهايشان نسبت به تغذيه با شير مادر حفظ شده و يا حتي بيشتر مي شود
لذا اين منبع مهم آب و غذا در ايام بيماري از شدت كاهش وزن آنان مي كاهد و
به بهبودشان كمك مي كند./ح