مدیر گروه مطالعات فرهنگی زائر گفت: با ترویج معارف و ارزش‌های معنوی تشیع و گسترش سیره رضوی می‌توان سبب بیداری و خودباوری امت اسلامی شد.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی، علی جان سکندری اظهار داشت: شایسته است با مطالعات و پژوهش‌های پیمایشی و اسنادی و با بهره‌مندی از توانمندی‌های صاحبان قلم و اندیشه به نوآوری در زمینه گسترش و ترویج معارف دینی و سیره رضوی پرداخت.

وی انجام تحقیقات دقیق، جامع و منسجم پیرامون زیرساخت‌های اندیشه دینی و نظم اجتماعی مبتنی برآن و پرداختن علمی و به‌روز به جریان‌های فکری و رائه پاسخ‌های مناسب و لزوم آسیب‌شناسی در حوزه فرهنگ علمی و مخاطب‌شناسی زائران را تأکیدی برای تشکیل گروه مطالعات فرهنگی زائر عنوان کرد.

سکندری خاطرنشان کرد: گروه مطالعات فرهنگی زائر با نگاه به برنامه چشم‌انداز 20 ساله آستان قدس رضوی و مصوبه هیئت مدیره بنیاد پژوهش‌های اسلامی، در سال 1387 بر اساس نیاز زائران به تبیین و ترویج مسائل دینی به‌ویژه سیره حضرت رضا (ع)، زیارت مطلوب از دیدگاه متون دینی و احادیث ائمه‌اطهار (ع) آغاز به‌کار کرد.

وی با اشاره به اینکه «گروه مطاعات فرهنگی زائر» از گروه‌های زیر مجموعه بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: همکاری‌های علمی – پژوهشی با بخش‌های فرهنگی آستان قدس رضوی و دیگر سازمان‌های مرتبط با توجه به نیازهای فرهنگی زائران امام هشتم (ع)، ارتباط با پژوهشگران و نویسندگان متعهد و توانمند و تشکیل بانک اطلاعات فعالان این حوزه، شناسایی نیازهای علمی، دینی، فرهنگی و اجتماعی زائران با ساز و کارهای جامعه شناختی برخی از اصول و اهداف این گروه است.

این استاد دانشگاه، انجام پژوهش‌های بنیادین و کاربردی در زمینه‌های مرتبط با شخصیت امام رضا (ع)، آماده ‌کردن آثار برای چاپ و نشر با محوریت امام هشتم (ع)، ایجاد بانک داده‌ها بر اساس نیاز پژوهشگران، نقد آثار انتشار یافته و برگزاری نشست‌های علمی در گستره منطقه‌ای و ملی با موضوع شخصیت و سیره امام رضا(ع)، زیارت و گردشگری را از دیگر اهداف این گروه با توجه به چشم‌انداز 20 ساله و رویکرد علمی و پژوهشی آستان قدس رضوی برشمرد.

وی ضمن معرفی «کارگروه‌های گروه مطالعات فرهنگی زائر» ابراز داشت: «کارگروه امام‌شناسی» با هدف تبیین و ترویج سیره علمی، عملی، سیاسی و اجتماعی ائمه معصومین (ع) با اولویت امام رضا (ع) و «کارگروه کتاب‌شناسی» نشر کتاب در راستای افزایش سطح آگاهی و دانش گروه‌های مخاطب و نقد کتاب‌های انتشار یافته را هدف برنامه‌ها و فعالیت‌های خود قرار داده‌اند.

مدیر گروه مطالعات فرهنگی زائر با اشاره به اینکه «کارگروه همایش‌ها»، وظیفه برپایی همایش‌های علمی با گستره ملی، منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای با رویکرد تبیین ابعاد شخصیتی حضرت رضا (ع)، زائر، زیارت و گردشگری دینی را عهده‌دار است، افزود: در «کارگروه اماکن و بناها»، اماکن متبرکه و بناهای حرم مطهر رضوی از منظر تاریخی، معماری، هنر اسلامی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مدیرگروه مطالعات فرهنگی زائر افزود: با همکاری مشترک گروه‌ها نیازهای زائران در حوزه‌های مختلف؛ مشهد شناسی از نظر جغرافیایی، فرهنگی، طبیعت، اقتصاد و مکان‌های تفریحی و گردشگری، معرفی بناها و اماکن متبرکه و مشاهیر مدفون در حرم مطهر در قالب حرم‌شناسی، امام رضا شناسی با محوریت سیره علمی، عملی، سیاسی، اجتماعی و معنوی آن حضرت و امام جواد (ع) و امام موسی‌کاظم (ع) بررسی کرده و مطالب مورد نیاز زائران بر روی پایگاه بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی همزمان با دهه کرامت بارگذاری می‌شود./س 


برچسب ها: مدیر ، گروه ، مطالعات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.