استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: با توجه به موارد مرگ و ميربسياركم و در حدود يك درصد ناشي از وبا، مي‌توان ادعا كرد كه بهترين فعاليت كنترلي درخصوص اين بيماري دركشور صورت گرفته است.

احمد سراواني استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران تصريح كرد: وبا يك بيماري اسهالي واگيردار است كه در اغلب موارد در مناطق گرم و مرطوب ديده مي‌شود.
وي با بيان اين كه عامل وبا نوعي باكتري به نام ويبريوكلرا است، اظهار داشت: عامل بيماري وبا به طور عمده از طريق مصرف آب ناسالم و محصولاتي كه با آب‌هاي غيربهداشتي آبياري مي‌شوند، مي‌تواند به راحتي به انسان منتقل شود.
سراواني ادامه داد: موارد شديد بيماري وبا بسيار قابل توجه است و در صورتيكه كنترل نشود، مي‌تواند موجب مرگ فرد مبتلا شود.
وي گفت:‌فرد مبتلا به وبا در صورت درمان نشدن به موقع، مي‌تواند دچار كم آبي، از دست دادن الكتروليت و پتاسيم شده و به تدريج به سمت عوارض خطرناك بيماري يعني شوك، تشنج، اغما و حتي مرگ پيش رود.
سراواني با بيان اينكه در بسياري از مناطق جهان موارد مرگ و مير ناشي از وبا قابل توجه است، تصريح كرد: خوشبختانه در ايران به دليل اجراي طرح هاي توسعه اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي، اين بيماري تحت كنترل در آمده است.
وي تاكيد كرد: با توجه به موارد مرگ و مير بسيار كم و در حدود يك درصد ناشي از وبا، مي‌توان ادعا كرد كه بهترين فعاليت كنترلي در خصوص اين بيماري در كشور صورت گرفته است.
سراواني يادآور شد: دسترسي به آب آشاميدني سالم در طي سالهاي اخير يكي از مهترين دلايل در زمينه كنترل بيماري وبا در كشور بوده است.

**پيشگيري از وبا كار چندان دشواري نيست
استاديار دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه با اشاره به اينكه در سالهاي اخير روند بيماري وبا رو به كاهش بوده است به خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت:‌با وجود گستردگي بيماري وبا در بسياري از مناطق كشور، اما موارد شديد و مرگ و مير ناشي از اين بيماري در مقايسه با اغلب كشورهاي جهان پائين‌تر است.
سراواني تصريح كرد: بسياري از وموارد وبا در ايران، به دليل ورود و خروج اتباع بيگانه به ويژه از كشورهاي افغانستان و پاكستان است.
وي با بيان اين كه وبا قابل پيشگيري و درمان است، يادآور شد: پيشگيري از وبا كار چندان دشواري نيست كه مهمترين الزام آن، رعايت مسايل بهداشت فردي است.
سراواني تاكيد كرد:‌علاوه بررعايت بهداشت فردي، استفاده از آب آشاميدني سالم وبهداشتي، پختن كافي غذاهاي گرم، شستن دستها با آب و صابون به صورت مرتب و به ويژه قبل و بعد از غذا و شستشوي دقيق و مناسب ميوه‌ها وسبزي ها و سپس مصرف آنها مي‌تواند ا زبيماري وبا پيشگيري كند.
وي خاطر نشان كرد: در ايام گرم سال خطر انتقال بيماري وبا بسيار زياد است به همين دليل در روزهاي گرم كه ممكن است تا اوايل پائيز هم ادامه يابد بايد بيشتر مراقب وبا بود و اقدامات پيشگيرانه را با توجه و دقت بيشتري انجام داد./عط
برچسب ها: وبا ، غیربهداشتی ، تشنج ، آب ، اسهال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.