رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از تحت کنترل بودن وضعیت بهداشت و درمان و سلامت در مناطق زلزله زده ی اهر، هریس و ورزقان خبر داد.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، دکتر علیرضا یعقوبی  در جمع خبرنگاران در تبیین عملکرد دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ارتباط با زلزله اخیر منطقه ارسباران گفت: با توجه به کمبود سرویس بهداشتی، نبود حمام های سیار و نبود آشامیدنی سالم برای 150 هزار نفر در مناطق زلزله زده که هم اکنون در چادرها زندگی می کنند گفت:با این حال، وضعیت بهداشت و درمان در منطقه تحت کنترل است.

وی با بیان اینکه تاکنون بیماری های اپیدمی در منطقه مشاهده نشده است گفت: بیش از 25 هزار مورد دوره های آموزشی گروهی و انفرادی بمنظور آشنایی مردم با تهدیدها و راه حل های لازم در کمپ های استقرار زلزله زدگان، ارائه شده است.

وی یادآور شد: قبل از اعلام آماده باش کامل مراکز و فراخوان عمومی برای پرسنل بهداشت و درمان، 176 تن از پرسنل اورژانس 115 با هماهنگی مرکز به منطقه اعزام شده بودند و دانشگاههای علوم پزشکی اردبیل، ارومیه و زنجان نیز جهت پشتیبانی در آماده باش کامل اعلام بودند.

وی با تقدیر از عملکرد بموقع اورژانس 115، یادآور شد: 2 ساعت بعد از وقوع زلزله شاهد تجمع کادر پزشکی بهداشت و درمان در مناطق زلزله زده بودیم تا جایی که در ساعات اولیه 70 آمبولانس و صبح روز بعد نیز 220 آمبولانس در منطقه حضور داشتند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به نبود بیمارستان در شهرستان ورزقان و تخریب بیمارستان هریس گفت: با عملکرد بموقع کادر بهداشتی، ساعت 4 صبح احداث بیمارستان صحرایی در شهرستان ورزقان تمام شد و از 5 صبح پذیرش بیماران در بیمارستان صحرایی آغاز شد.

دکتر یعقوبی با اشاره به استقرار هیات علمی مجرب در بیمارستانهای امام رضا، شهدا و سینا جهت کاهش تلفات مصدومین از انجام 1668 عمل جراحی در کمتر از 24 ساعت خبر داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: با توجه به مسدود شدن بسیاری از جاده های منتهی به مناطق زلزله زده گفت: 3 دستگاه اتو آمبولانس با ظرفیت 20 بیمار به منطقه اعزام شدند تا انتقال مصدومین را تسریع بخشند.

وی با اشاره به استقرار تیم مدیریتی در تمام نقاط و مراکز درمانی، آزاد سازی ظرفیت بیمارستانها و جلوگیری از پذیرش بیماران غیر اورژانسی و ترخیص بیماران غیر اورژانسی از بیمارستانها گفت: بیمارستان عالی نسب نیز با اختصاص 50 تخت بیمارستانی و بیمارستان محلاتی نیز با اختصاص 100 تخت، برای پذیرش مصدومین زلزله اعلام آمادگی کردند.

وی گفت: بیمارستانهای استان از آمادگی کامل برای بستری تمام بیماران زلزله زده برخوردار بودند تا جایی که دپوی دارویی مراکز علوم پزشکی در اختیار زلزله زدگان قرار گرفت و در 8 ساعت اول بعد از وقوع زلزله، هیچ مصدوم تعیین تکلیف نشده ای در مراکز درمانی وجود نداشت.

به گفته ی دکتر یعقوبی زلزله ی اخیر، در مجموع 3300 مصدوم بر جای گذاشت که 1300 مصدوم در بیمارستانهای سطح شهر تبریز و بقیه در مناطق زلزله زده و در بیمارستان صحرایی، اهر و هریس پذیرش شدند.

وی ادامه داد: از 1300 نفر مصدوم پذیرش شده در بیمارستانهای تبریز، 700نفر بستری شدند که در مجموع 1668 عمل جراحی بر روی مصدومین زلزله انجام گرفته است.

وی با بیان اینکه تمامی مراکز و خانه های بهداشت در این زلزله متاثر شدند گفت: بالغ بر 230 چادر ثابت در مناطق زلزله زده احداث شده و خدمات درمانی را بی وقفه به زلزله زدگان ارائه می دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با یادآوری اینکه انجام خدمات روتین نیز در مناطق زلزله زده تعطیل نشده است و واکسیناسیون بیماران نیز صورت می گیرد گفت: بیش از 750 مورد بازدید از منابع آبی بمنظور کلر زنی و گندزدایی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: 250 هزار متر مربع آب درمناطق زلزله زده کلرینه شده است، 830 مورد سنجش های مرتبط با میزان کلر را صورت گرفته و دفن متوفیان در مناطق زلزله زده نیز تحت نظارت کامل صورت عوامل دانشگاه علوم پزشکی انجام گرفته است.

یعقوبی با بیان اینکه 1200 لاشه ی کشف شده احشام در مناطق زلزله زده توسط اکیب های مستقر در منطقه سمپاشی شده اند گفت:تا تاریخ 30 مرداد ماه 40 هکتار از مناطق اسکان زلزله زدگان مورد سمپاشی قرار گرفته اند.

وی با اشاره به انجام نمونه برداری مکرر از مواد غذایی ارسالی به منطقه گفت: تا کنون 120 مورد مواد غذایی مسموم در این منطقه معدوم شده است.

وی از استقرار اکیب ثابت بهداشت و درمان در تمام روستاهای بالای 20 خانوار خبر داد و افزود: بیش از 30 اکیب سیار شامل پزشک، ماما، بهداشت محیط، کاروان مبارزه با بیماریهای روانی و بهداشت یار نیز در مناطق زلزله زده، مشغول هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص بیماران پذیرش شده در بیمارستان صحرایی نیز با بیان اینکه تا پایان مرداد در مجموع 6 هزار و 275 مورد ویزیت صورت گرفته است گفت: بالای 14 هزار نفر در بیمارستان اهر، هریس و ورزقان بصورت رایگان ویزیت شده و بصورت رایگان دارو دریافت کرده اند.

یعقوبی با اشاره به استقرار ایران در کمربند زلزله خیز دنیا یادآور شد: قبل از اینکه زلزله باعث بروز آسیب شود، باید ساختمانها مقاوم سازی شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه اکثرا قربانیان این زلزله را زنان و کودکان تشکیل می دادند گفت: دولت امکانات نوسازی مسکن را با اعطای وام فراهم کرده است و مردم باید توجیه شوند که ساختمانهای کاهگلی و سنگی در برابر زلزله ها استقامت لازم را ندارند. /س

برچسب ها: وضعیت ، بهداشت ، زلزله
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.