وفس از توابع استان مرکزی و فاصله آن تا مرکز استان حدود ۱۲۰ کیلومتر است. در آخرین تقسیمات جغرافیایی، این روستا در بخش مرکزی از شهرستان کمیجان قرار می گیرد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک روستای وفس در عرض جغرافیایی ۳۴.۷۰ و طول جغرافیایی ۰۷/۵۰ قرار دارد و از شمال به استان همدان و از شرق به بخش خنجین و از غرب به بخش خسروبیگ و از جنوب به بخش مرکزی (کمیجان) محدود می شود.

کوه وفس به ارتفاع ۲۷۴۵ متر تشکیل دهنده یکی از نقاط مرزی بین استان مرکزی و استان همدان است. این روستا به دلیل محصور شدن در کوهستان های مرتفع دارای آب و هوایی معتدل و نسبتاً سرد است. همچنین این روستا از شمال غرب به کوه قلعه گبری و از جنوب شرقی به کوه دزلی محدود می شود. ارتفاع وفس از سطح دریا ۲۲۰۰ متر است.

گونه های گیاهان بومی و دارویی این روستا عبارت هستند از: نعناع فلفلی؛ شمعدانی؛ شاه تره؛ منداب؛ اویشن؛ ریواس؛ خاکشیر؛ بومادران؛ شنگ؛ اسپند؛ مرزنگوش؛ ترشک؛ تره وحشی؛ بارهنگ؛ کاسنی؛ گل گاوزبان؛ گل ارغوان؛ گزنه؛ بابونه؛ بادرنگ بویه؛ خارخسک؛ روناس؛ علف شیر؛ لاله سرنگون؛ مریم نخودی؛ همیشه بهار؛ زیره؛ لاله؛ زینان؛ شوید؛ شقایق؛ شنبلیله؛ تاجریزی؛ تاتوره؛ تیغال؛ توتیای نباتی و غیره.

انواع حیوانات وحشی که در کوهستان های وفس زندگی می کنند عبارت هستند از: گراز، گرگ، روباه، شغال، آهو، بز کوهی، کل، قوچ، میش، خرگوش و غیره. گونه های بسیار فراوانی از پرندگان در جنگل های آن یافت می شود که نمونه هایی از آن عبارت است از: عقاب، شاهین، زاغ، انواع کلاغ ها، بلبل، قرقاول، کبک، کبوتر، اردک، کفترچاهی، کبوتر کوهی، قمری، یاکریم، تیهو، جغد، گنجشک، بلدرچین، سار، پرستو، دارکوب، شانه بسر. مارهای موجود در منطقه وفس از خانواده مارهای افعی و از گونه های گرز مار، مار شاخدار ایرانی و افعی زنجان است./س

برچسب ها: وفس ، گردشگری ، مرکزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.