وی افزود: تغذیه بعد از ماه رمضان نباید بطور ناگهانی و با حجم بالا و غداهای چرب و پر ادویه باشد که به دستگاه گوارش صدمه می زند بهتر است صبحانه در حد مناسب و ناهار غذاهای چرب و سنگین نباشد و شام غذاهای سبک و حاضری مانند ماست و خیار و نان و پنیر و هندانه و .. باشد.
وی خاطر نشان کرد : برخی از افراد در ماه رمضان موفق به کاهش وزن شده اند که بیشتر بعلت از دست دادن آب بدن می باشد و اگر این وضعیت ادامه یابد باعث کاهش قوای جسمی و فکری آن ها می شود،لذا باید پس از ماه رمضان به تامین آب بدن و جبران آب ازدست رفته تاکید گردد و روزانه 8-10 لیوان آب بنوشند.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود : برخی افراد در طول ماه رمضان با کاهش کالری دریافتی موفق به کاهش وزن شده اند این افراد باید سعی کنند وزن خود را ثابت نگه داشته و در صورت افزایش وزن کاهش دریافت کالری را ادامه داده و از ورزش و تحرک بدنی نیز غافل نشوند.
دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد : دریافت زیاد شیرینی و غذاهای چرب در ماه رمضان منجر به کاهش دریافت سبزی و میوه و لبنیات و درنتیجه کاهش دریافت ویتامین ها و املاح معدنی شده است بهتر است برنامه ریزی در جهت دریافت مناسب سبزی و میوه و لبنیات انجام شود.
وی خوردن غذا در راس ساعت معین ، خوردن غذا در دو وعده اصلی صبح و شام و استفاده از میان وعده در وعده ناهار به جای خوردن غذاهای سنگین و چرب با حجم بالا در ناهار و خوابیدن پس از آن ، استفاده از غذاهای سنتی و سالم در سفره خانوار، کاهش مصرف غذاهای آماده و فست فودها که بعلت داشتن اسیدهای چرب ترانس برای سلامت قلب و عروق مضر می باشد و باعث افزایش LDL وکاهش HDL می شودو بعلت داشتن کالری بالا باعث چاقی می شود را از اصول تغذیه مناسب پس از ماه مبارک رمضان برشمرد./س