علیرضا توسلی استاد یار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: امروزه بیماری
سل یکی از مهم ترین و بزرگترین مسائل و معضلات بهداشتی و درمانی در دنیا است و مشکلات زیادی را برای کشور ها به وجود آورده است.
وی افزود: زمانی تصور می شد که بیماری سل به طور کامل کنترل شده و خطرات و معضلات آن دیگر جامعه جهانی را تهدید نمی کند.
توسلی اظهار داشت: پس از دهه 90 میلادی موارد مبتلا به اندازه ای افزایش یافت که سازمان بهداشت جهانی این بیماری را فوریت جهانی اعلام کرد و بسیاری از کشورهایی که سل را حذف شده اعلام کرده بودند، شاهد موارد قابل توجه ابتلا به آن شدند.
وی تصریح کرد: یکی از مهم ترین نکات در خصوص سل، میزان بالای آلودگی و ابتلا به این بیماری در سطح جهانی است.
توسلی با بیان این که در آینده نزدیک موارد آلودگی به سل در جهان بسیار قابل توجه خواهد بود، تاکید کرد: در حال حاضر بیش از 2 میلیارد نفر در دنیا به میکروب سل آلوده اند و برآوردها نشان می دهند که تا یک دهه آینده، حدود 300 میلیون نفر دیگر نیز به این میکروب آلوده شوند.
وی یادآور شد: بر طبق بررسی های موجود از هر سه نفر جمعیت جهان، یک نفر به سل آلوده بوده و در هر ثانیه نیز یک نفر به تعداد افراد آلوده افزوده می شود.
توسلی خاطر نشان کرد: یکی از نگرانی های عمده در خصوص بیماری سل، افزایش موارد آلودگی به سل فعال و همچنین سل مقاوم به چند دارو در نقاط مختلف جهان در طی سال های اخیر است.
** 14 تا 15 میلیون نفر در جهان مبتلا به سل هستند استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به خبرنگار باشگاه خبرنگاران، گفت: افراد آلوده به میکروب سل به طور مستقیم در معرض ابتلا به سل هستند و عوارض و خطرات بیماری آنها را تهدید می کند.
توسلی با بیان این که 14 تا 15 میلیون نفر در جهان مبتلا به سل هستند، تاکید کرد: پیش بینی می شود که تا 10 سال آینده نیز 90 میلیون نفر به بیماری سل مبتلا شوند.
وی یادآور شد: هر سال حدود 10 میلیون نفر به بیماری سل به ویژه نوع فعال این بیماری مبتلا می شوند و حدود 1.5 تا 2 میلیون نفر نیز بر اثر سیل جان خود ر از دست می دهند.
توسلی خاطر نشان کرد: اغلب افراد مبتلا و همچنین اغلب موارد مرگ و میر ناشی از سل در کشورهای در حال توسعه رخ می دهد./عط