دکتر مجید مسلمی معاون اداره کل انتقال خون استان تهران در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: پایگاه انتقال خون تهران 3 دستگاه آفرزیس دارد که ما با این دستگاه ها آفرزیس تولیدی را انجام می دهیم و افرادی که داوطلب هستند می توانند 2 ساعت وقت خود را در اختیار ما قرار دهند به وسیله این دستگاه اقدام به گرفتن پلاکت از خون آنها می کنیم.
وی افزود: روند کار این دستگاه به گونه ای است که ابتدا خون مورد نیاز از بدن فرد وارد دستگاه شده و پلاکت مورد نیاز از خون جدا شده و بقیه خون به بدن فرد بازمی گردد.
مسلمی تصریح کرد: پلاکتی که به این روش دریافت می شود از نظر تعداد 5 تا 10 برابر بیشتر از روش معمولی اهدای خون است و از نظر کیفیتی نیز در سطح بالاتری قرار دارد.
** روزانه 10 واحد پلاکت با دستگاه آفرزیس دریافت می شود معاون اداره کل انتقال خون تهران همچنین افزود: افراد خاص مثل کودکان سرطانی و همچنین بزرگسالان و افرادی که دچار بیماری های خونریزی دهنده هستند می توانند از این پلاکت ها استفاده کنند.
وی گفت: بالا بودن کیفیت پلاکت به این دلیل است که اگر به طور مثال ما 10 واحد پلاکت برای یک فرد درخواست داشته باشیم به وسیله این دستگاه همه آن 10واحد را از یک نفر می گیریم و پلاکت و ژنتیک یک نفر را وارد بدن فرد درخواست کننده می کنیم این در مورد پلاکت گیری به روش قدیمی صدق نمی کند.
مسلمی اذعان داشت: همچنین در مواردی ممکن بود فرد بیماری نسبت به پلاکت مقاومت نشان دهد و پلاکت خون علی رغم تزریق پلاکت افزایش پیدا نکند ولی با این روش پلاکت به راحتی افزایش می یابد.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: روزانه بین 7 تا 10 واحد پلاکت از افراد داوطلب گرفته می شود که این 10 واحد معادل 100 واحد پلاکت گیری به روش قدیمی است. /عط
بنده یک سوال داشتم : ایا میتوان برای بهبود زخم از ایت پلاکت ها استفاده کرد؟
در ضمن توضیح بدهم که زخمی که دچار خونریزی شدید شده است را با بتادین و اب بشوییم تا جایی که خون به اندازه کافی کم شود . سپس پلاکت را روی زخم مورد نیاز بریزیم . ایا این کار ممکن است که هم از خوریزی جلوگیری کند و هم پیوند دو زخم را به هم انجام دهد ؟
یعنی زخم را بچسباند ؟
با تشکر از پاسخگویی ❤️