
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس استان فارس با تولید سالانه 7 هزار و 800 تن دانه روغنی کنجد بزرگترین تولید کننده کنجد در کشور است.
کنجد یک محصول خاص مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است و و در مناطق جنوبی استان فارس کشت میشود.
شهرستان های لار، لامرد، مهر، خنج، فراشبند و قیر وکارزین بیشترین تولید کنجد فارس را دارد.
محصول تولیدی استان برای روغنگیری، صنایع حلواسازی و دیگر صنایع غذایی در استان فارس و خارج از استان مورد استفاده قرار میگیرد.
رشیدی کارشناس دانه های روغنی جهادکشاورزی فارس گفت: پارسال بیش از 8 هزار و 500 هکتاراز ارضی استان به زیر کشت کنجد رفت.
وی ادامه داد: افزایش نرخ سوخت و گازوئیل، کاهش منابع آبی استان و افزایش نرخ بذر از 2 هزار و 240 تومان به 3 هزار و 500 تومان در یک سال گذشته عوامل کاهش سطح زیر کشت کنجد در فارس است.
مهرزاد خرد رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس هم گفت: جایگزینی ارقام پر محصول و اصلاح شده مقاوم با کم آبی، برداشت مکانیزه محصول، افزایش کشت مکانیزه اقداماتی بوده که برای افزایش تولید و کاهش هزینه های آن صورت گرفته است./س